Tom Hanks postao žrtva pomno razrađene prevare, internetom kruži bizaran video: 'Ovo nisam ja, oprez'

Upravo je Tom Hanks ranije govorio o mogućim posljedicama korištenja umjetne inteligencije u glumačkoj industriji

Glumac Tom Hanks objavio je da je postao žrtva umjetne inteligencije te upozorio da “nema ništa” s reklamnom kampanjom za “nekakav stomatološki plan”. Objavio je i fotografiju sebe u mlađim danima, koja je, prema svemu sudeći rezultat umjetne inteligencije. Hanks nije objasnio je li u pitanju fotografija iz sporne stomatološke reklame.

“Oprez. Postoji video koji promovira nekakav stomatološki plan s AI verzijom mene. Nemam ništa s tim”, napisao je oskarovac na Instagramu.

CNN nije uspio provjeriti sadržaj reklame za stomatološki plan koju je Hanks spominje te se obratio Hanksovim glasnogovornicima za komentar. Inače, korištenje umjetne inteligencije pri stvaranju scenarija, ali i za kreiranje virtualnih glumaca, jedan je od od ključnih razloga aktualnog štrajka u Hollywoodu.

Hanks o posljedicama AI-a

Upravo je Tom Hanks ranije govorio o mogućim posljedicama korištenja umjetne inteligencije u glumačkoj industriji.

“Sada se svatko može rekreirati u bilo kojoj dobi pomoću umjetne inteligencije ili duboke lažne tehnologije… Sutra bi me mogao udariti autobus i to je to, ali moja gluma mogla bi ići u nedogled”, komentirao je u svibnju u ‘The Adam Buxton Podcastu’.