Tomašević kaže da će se sutra otpad odlagati na sigurnoj lokaciji. Sindikalist: 'Ne znam koja je to'

Sindikalisti navode kako su radnici već prije upozoravali na opasnost

FOTO: HRT

U današnjem odronu otpada na zagrebačkom Jakuševcu ozlijeđena su tri radnika, a jednom od njih je amputirana ruka. Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević izjavio je na današnjoj izvanrednoj konferenciji za novinare da će se dopustiti odlaganje otpada na lokaciji gdje nema ugroze od urušavanja.

Međutim, predstavnici sindikata navode kako ne znaju gdje bi to moglo biti. Zdravko Stoilković, predsjednik Sindikata radnika Čistoće u Zagrebačkom holdingu, izjavio je kako se više ne smije improvizirati.

“Vidjeli smo prije mjesec dana, odronio se deponij s jedne strane i tada smo pretpostavili da opasnost postoji na drugom dijelu deponija. Kolegica iz podružnice Zrinjevca, iz našeg sindikata, pisala je upravi Zagrebačkog holdinga i svom voditelju da se zbog potencijalne opasnosti zabrani da se radnici Zrinjevca kreću ovdje”, rekao je Stoilković za HTV i dodao da se dogodilo ono što su mogli pretpostaviti.

Upozorenja već nakon prvog odrona

Kaže kako će s Upravom razgovarati o potencijalnoj sigurnoj lokaciji, ali nije siguran gdje bi ista mogla biti. “Mora se garantirati sigurnost našim radnicima da mogu odložiti otpad bez bilo kakve opasnosti. Ali ne znam na kojoj površini”, rekao je sindikalist i dodao kako su radnici potreseni i boje se novog odrona.

Mumin Hodžić iz Sindikata komunalnih radnika i vozača Čistoće rekao je za Dnevnik Nove TV kako Grad u suradnji s Holdingom treba odlučiti kamo će se otpad sada prevoziti. Istaknuo je kako nema sigurnosti za rad.

“Radnici su još kod prvog odrona upozoravali da treba utvrditi je li moguće da dođe do drugih odrona ili kalvarija da bi radnici bili sigurni”, rekao je Hodžić i dodaje kako bi bilo neozbiljno već sutra odlagati otpad na isto mjesto.