U Beču pokrenuta istraga zbog snimke curice slične Danki, policajci s majkom već analizirali video koji je izazvao pomutnju

Djevojčica je navodno viđena i snimljena u Beču

Ranije danas srpski Telegraf objavio je da je dvogodišnja Danka Ilić, za kojom se traga već šesti dan, viđena u pratnji dvije Rumunjke u Beču, a objavili su i video na kojemu se ti navodi temelje. Telegraf je dodao da se radi na identifikaciji i lociranju djevojčice.

U međuvremenu je za N1 Srbije iz MUP-a neslužbeno potvrđeno da se radi na rasvjetljavanju okolnosti u vezi snimke koja je navodno nastala u Beču. Vijest da je djevojčica navodno viđena u Beču pojavila se nakon što je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić rekao da se novi trag u istrazi pojavio jutros u 2 i 30.

Majka djevojčice je, kako prenosi Telegraf, rekla da nije vidjela snimku i da ne gleda društvene mreže, no srpski mediji javljaju i da je s policijom već analizirala snimku iz Beča.

Bečka policija pokrenula istragu

Kosovo online maloprije je objavilo da je bečka policija pokrenula istragu u slučaju nestanka Danke Ilić.

“Srpski državljanin koji živi u Beču, prema vlastitim navodima je možda, 30. ožujka oko 20 sati, na jednoj stanici tramvaja u centru grada vidio djevojčicu koja je nestala u Srbiji u pratnji dvije žene. On je s tim u vezi kontaktirao srpske vlasti, koje su se obratile bečkoj policiji zahtjevom za istragu”, navodi se u odgovoru kriminalističke policije Beča dopisniku Kosova online.

Bečka policija je saslušala svjedoka i uzela snimku, dodaje portal.

Veleposlanstvo u Austriji objavilo apel

Oglasilo se i veleposlanstvo Srbije u Austriji. Na X-u su objavili apel građanima Austrije da se jave policiji ako prepoznaju nestalu djevojčicu.

Inače, još se čekaju nalazi vještačenja mobitela majke nestale djevojčice. U srpskim medijima proteklih su se dana pojavile informacije da je majka brisala poruke na dan nestanka malene Danke.