Vučić kaže da se pojavio 'novi trag' u potrazi za Dankom, srpski mediji pišu da je možda viđena u Beču

Iz MUP-a kažu da se istraga nastavlja 'u svim pravcima', a mediji javljaju da se pretražuje obližnja rijeka

FOTO: Screenshot (Privatni album)/AFP

Već šest dana traga se za dvogodišnjom Dankom Ilić iz Srbije, koja je nestala u Banjskom Polju kod Bora. Konkretnih tragova u istrazi još nema, barem koliko je javnosti poznato. Tamošnji mediji javljaju kako se trenutno očekuju nalazi vještačenja mobitela majke nestale djevojčice, kao i kamera za nadzor.

Iz tamošnjeg MUP-a kažu da se istraga nastavlja “u svim pravcima”, a kako javlja N1 Srbija, prvi put se danas pretražuje i dio Brestovačke rijeke koja se nalazi u podnožju Banjskog Polja.

Reporteri Telegrafa javljaju da policija i jutros zaustavlja vozila koja žele ući u Banjsko Polje te provjerava osobne dokumente.

Vučić spominje ‘novi trag’

Potragu za djevojčicom Dankom komentirao je i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, tijekom obilaska jedinice Ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane. Zahvalio je policiji koja danonoćno radi pa sugerirao da se pojavio novi trag.

“Kada se u pola tri kao noćas pojavio novi trag, oni izvijeste i mene. Do pola pet su svi na svojim mjestima. Svaka im čast na posvećenosti, koliko se ljudi bori za jedan divni život”, rekao je, prenosi Telegraf.

Isti portal je u međuvremenu javio kako doznaje da je djevojčica viđena u pratnji dvije Rumunjke u Beču, a objavili su i video na kojemu se ti navodi temelje. Telegraf piše da se radi na identifikaciji i lociranju djevojčice, međutim ove informacije za sada nisu potvrđene. Naglasili su da se radi o nepotvrđenim i neprovjerenim informacijama koje je policija dobila ali koje u sklopu istrage mora provjeriti.