U dijelovima Zagreba širi se ogavan vonj, ljudi se žale na mučninu. Policija i Inspektorat na terenu

Policija je dobila niz dojava s područja Maksimira, Srebrnjaka, Petrove ulice

02.02.2024., Zagreb - Na cetiri postaje u Zagrebu izmjerena je vrlo visoka koncentracija stetnih PM cestica. Photo: Luka stanzl/PIXSELL
FOTO: Luka stanzl/PIXSELL

Na području Maksimira, Petrove ulice i Srebrnjaka u Zagrebu širi se neugodan miris, a zbog njega su kod nekih građana zabilježene mučnine i glavobolje, piše Dnevnik.hr.

“Jučer nakon 5 popodne počelo je jako smrdjeti i digle su se pare. Moj pas je povraćao”, kazala je stanovnica tog područja za Index. Zagrebačka policija potvrdila je za Telegram da su njihovi službenici na terenu.

Policija osigurava prostor

Kako su kazali, dobili su dojavu građana spomenutog područja o neugodnom mirisu iz vodovoda, te da su o svemu obaviještene i nadležne institucije, a policija na licu mjesta osigurava prostor.Osim policije, na teren su izašli i inspektori Državnog inspektorata.

“Zaprimili smo obavijest Županijskog centra 112 o neugodnom mirisu u javnom sustavu odvodnje u Zagrebu, Srebrnjak. Dežurni vodopravni inspektor Državnog inspektorata izišao je na teren te je inspekcijski postupak u tijeku”, odgovorili su za Telegram.