Za dvije hrvatske regije oglašeno je upozorenje. Meteorologinja: 'Moguće da će biti tuče'

HAK upozorava vozače da su kolnici mokri i skliski. Zbog obilne kiše moguće je zadržavanje veće količine vode na kolniku

13.07.2023., Krsko, Slovenija - Tuca je napravila stete na stambenim objektima, automobilima i usjevima. Photo: Goran Rovan/F.A. BOBO
FOTO: Goran Rovan/F.A. BOBO/Ilustracija

U utorak i dalje u dijelovima Hrvatske nastavlja padati obilna kiša. Na zadarskom je području od nedjelje u 7 do ponedjeljka u 7 sati palo 164 milimetara kiše, što je rekordna dnevna količina od ožujka 1961. otkad postoje mjerenja.

I tijekom idućih sati nastavit će lokalno kišovito vrijeme, no u drugom dijelu dana bit će sve manje oborina. Ipak, zbog mogućeg nevremena i tuče objavljena su upozorenja meteoalarma za splitsko i dubrovačko područje, kaže meteorologinja Tea Blažević za N1.

Temperature uskoro rastu

Hrvatski autoklub vozače je upozorio da su kolnici su mokri i skliski. Zbog obilne kiše moguće je zadržavanje veće količine vode na kolniku, kao i odroni, osobito na cestama u gorju i na Jadranskoj magistrali.

U noći na srijedu i srijedu ujutro lokalno kiše može još biti na krajnjem istoku i jugu, no veći dio dana u većini krajeva obilježit će ipak suho vrijeme. Tijekom dana će se postupno razvedravati. U drugoj polovici tjedna temperature bi trebale porasti, ponegdje čak i do 20 stupnjeva Celzijevih, najavljuje meteorologinja Blažević.