U Remetincu godinama nisu mogli otvoriti sef, pa su ga lijepo poslali na otpad. Tamo su iz njega počeli ispadati pištolji

Tko je bacio sef, a da nije pogledao njegov sadržaj?

17.07.2020., Sisak - Najveca zapljena oruzja na podrucju Policijske uprave Sisacko-moslavacke. Pretragom nekoliko lokacija, u vlasnistvu 61-godisnjaka, pronadjena je velika kolicina oruzja, streljiva, bombi, granata te raznog lovackog i vojnog streljiva. rrPhoto: Edina Zuko/PIXSELL
FOTO: Edina Zuko/PIXSELL/Ilustrativna fotografija

U Remetincu je prije nekoliko dana obavljen otpis glomaznog otpada. Kako javlja RTL, policijski službenici tada su odlučili baciti sef koji nitko nije mogao otvoriti već neko vrijeme, jer za njega nisu imali ključ.

No, do pravih problema je došlo na odlagalištu i reciklaži otpada na Jakuševcu kada je sef došao pod prešu i kada je otkriveno da nije prazan. Naime, iz njega su počeli ispadati pištolji. Slučaj je komentirao glasnogovornik Sindikata pravosudne policije Jelenko Krešo.

Potvrdio je da su u vezi s tim bili na sastanku s ministarstvom pravosuđa i v.d. ravnateljom zatvorskog sustava koji im je objasnio kako se događaj istražuje, ali da se nije ništa dramatično dogodilo.

Glasnogovornik izbjegao govoriti o dogovornosti

Upitan što kaže na to da netko baca sef jer ga ne može otvoriti, Krešo je kazao da bi se on nasmijao na to. “Nije mi jasno da se baci sef bez da se provjeri njegov sadržaj jer sefovi nisu da bi se u njima držao gablec, sir i špek. U sefu se drži oružje, određene stvari kao zlatnina. Nekad su u tim sefovima bila plaće, kad su se davale na ruke. I sef nema rok trajanje kao salama“, kazao je.

Na pitanje tko je odgovoran za ovo i tko može odgovarati, kazao je kako se samo nada da neće nastradati kolega koji je na rampi, jer je rampu digao. “Nažalost vidimo iz povijesti da se pravosudna policija promptno vodi na stegovni sud. Tko radi taj i griješi, i mora snositi posljedice. Tko je bacio sef, a da nije pogledao njegov sadržaj? Na koncu, ljudi su tamo mogli stradati. To nije baš da nije dramatično, po meni“, kazao je.