Ubojica Anđele Bešlić izlazi iz zatvora za točno dva mjeseca

Ivan Bulj osuđen je na 22 godine zatvora

10.02.2015., Lepoglava - Kaznionica u Lepoglavi je ustrojbena jedinica Uprave za zatvorski sustav Ministarstva pravosudja, koja obavlja poslove od opceg interesa za Republiku Hrvatsku, cija nadleznost je utvrdjena Zakonom o izvrsavanju kazne zatvora. rPhoto: Marko Jurinec/PIXSELL
FOTO: Marko Jurinec/PIXSELL

Za dva mjeseca istječe zatvorska kazna Ivanu Bulju, ubojici Anđele Bešlić (16), podsjeća Slobodna Dalmacija. Bulj, danas 61-godišnjak, pravomoćno je osuđen na 22 godine zatvora, a na odsluženju zadnjeg dijela kazne nalazi se u Kaznionicu u Turopolju. Radi se o kaznionici poluotvorenog tipa odakle je premješten u siječnju prošle godine iz kaznionice zatvorenog tipa u Glini.

Podsjetimo, Anđela Bešlić imala je 17 godina kada ju je Bulj presreo na putu doma s koncerta. Kući se vraćala pješice, a Bulj ju je oko 3 u noći ukrcao u vozilo te joj rekao da će je odvesti kući. Potom je skrenuo s ceste i odvezao je na nepristupačan predio kod Suhača, a zatim je ubio.

Njezino tijelo je bacio u šikaru, a pronašao ga je slučajni prolaznik mjesec dana nakon njenog nestanka. Tijelo je bilo u lošem stanju, djevojku su identificirali pomoću otiska prsta. Bulj je zbog ubojstva na Županijskom sudu u Splitu osuđen na 27 godina zatvora, a Vrhovni sud je smanjio kaznu s 27 na 22 godine. Presuda je postala pravomoćna tek na drugom suđenju, nakon što je ona s prvoga 2005. godine ukinuta.

Otac komentirao puštanje ubojice

S Ivanom Buljom je optužen bio i njegov rođak koji je u konačnici oslobođen krivnje jer je dokazano kako se zbog imobilizirane noge te noći nije mogao normalno kretati. Od države je tražio odštetu zbog vremena provedenog u pritvoru, a u međuvremenu je preminuo.

Anđelin otac, Ivan Bešlić, u travnju je komentirao moguće ranije puštanje ubojice na slobodu.

“To je vrlo nezgodna situacija. Vrlo nezgodna. Još ako se odluči vratiti u Sinj, to nikako neće biti dobro. Ne želim ga susresti i nadam se da mi se neće pojaviti pred očima. To bi bila vrlo nezgodna situacija, nikad ne znate kako će čovjek reagirati”, rekao je tada za 24 sata Bešlić.