Stiže velika promjena, upaljen meteoalarm za cijelu Hrvatsku: najavljena obilna kiša pa mećave, snijeg moguć i u Zagrebu

Pet primorskih regija nalazi se pod narančastim upozorenjem

Vrijeme će u subotu biti promjenljivo, na zapadu i pretežno oblačno s mjestimičnom kišom, češćom i obilnom na sjevernom Jadranu i u Gorskome kotaru, a tijekom dana će se širiti i na ostale predjele, a ponajprije na Jadranu može i zagrmjeti prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Prema večeri na zapadu unutrašnjosti će prelaziti u susnježicu i snijeg uz stvaranje snježnog pokrivača, osobito u gorskoj Hrvatskoj.

Cijela Hrvatska pod meteoalarmom

Ujutro mjestimice magla. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni, u gorju jak s olujnim udarima, sredinom dana na sjeveru u okretanju na sjeveroistočni. Na Jadranu umjereno i jako, mjestimice i olujno jugo i jugozapadnjak, navečer na sjeveru bura.

Temperatura zraka između 13 i 19 Celzijevih stupnjeva, u višem gorju te na sjeverozapadu od 5 do 10, u drugome dijelu dana u osjetnom padu. DHMZ je također izdao narančasto upozorenje za pet jadranskih regija: zapadnu obalu Istre, Kvarner i Kvarnerić te sjevernu, srednju i južnu Dalmaciju. Za ostatak zemlje izdano je žuto upozorenje.

Inače, meteorolozi su još prije dva dana najavljivali da bi u Gorskom kotaru moglo pasti i do pola metra snijega. Sada Meteoalarm najavljuje tek da će snježni pokrivač biti deblji od 10 centimetara.

Kakvo nas vrijeme čeka u nedjelju?

U nedjelju će biti djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom. U noći i ujutro uglavnom u gorskim krajevima mjestimice snijeg. Puhat će umjeren, u Slavoniji mjestimice i jak sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Na Jadranu umjerena i jaka, na sjevernom dijelu i olujna bura, ujutro na jugu još jugozapadnjak i jugo.

Najniža jutarnja temperatura zraka od -3 do 1, na moru između 3 na sjeveru i 12 na jugu. Najviša dnevna od 0 do 5, na Jadranu između 11 i 16 °C.