Video. Ahmetović: 'Plenković i njegova ministrica propagande nisu prestrašili hrabru Doru Kršul. Sad će se oni bojati nje!'

U Saboru se pričalo o Telegramovom otkriću

Oporbeni zastupnici danas su komentirali najnoviju aferu koju je otkrila novinarka Telegrama Dora Kršul. Jučer smo, podsjetimo, objavili da je ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek osobnom odlukom Geodetskom fakultetu (GF) isplatila 19,1 milijuna kuna za 3D snimanje zgrada nakon potresa te da je taj posao preplaćen.

Mirela Ahmetović je o tome govorila u slobodnom govoru u Saboru. “Ono što je za hrvatsku dobro je to što Plenković koji sustavno radi na ograničavanju medijskih sloboda u hrvatskoj kupujući javnim novcem naklonost mainstream medija i Koržinek koja mu u tome svesrdno pomaže preko svojih obiteljsko-kumskih veza, primjerice na HRT-u, ne mogu ovaj slučaj dati na čuvanje Zlati Hrvoj-Šipek, njihovoj osobnoj zapisničarki, jer ovaj slučaj krađe javnog novca vodi Ured europskog javnog tužitelja”, kazala je.

‘Nisu prestrašili hrabru Doru Kršul’

“Zbog toga očito, mirno ne spavaju ni Plenković niti njegova ministrica propagande pa svim silama preko novog Zakona o medijima i Zakona o kaznenom postupku žele spriječiti novinare da rade svoj posao. Srećom, hrabru Doru Kršul nisu uspjeli prestrašiti. Sada će se oni bojati nje“, dodala je.

“Ministrica kulture se po saborskim hodnicima sramoti dok napada novinare koji pišu o njenoj velikoj aferi. Neka kaže zašto je bez natječaja Geodetskom fakultetu dala preko 19 milijuna kuna? Zašto je mapiranje potresom pogođenog područja preplaćeno nekoliko puta više od tržišne cijene“, objavio je nešto kasnije SDP na X-u, uz video govora Mirele Ahmetović.