Video. Izraelski ultranacionalisti upali u bolnicu i blokirali prolaz hitnoj pomoći. Tražili su ozlijeđene Palestince

Prosvjednici se dogodio nakon što je ministar zdravstva zabranio izraelskim bolnicama liječenje militanata

Foto: Twitter
FOTO: Twitter

Više od stotinu prosvjednika krajnje izraelske desnice okupilo se ispred Sheba bolnice, jedne od najvećih u Tel Avivu, u srijedu navečer nakon što su saznali da se u toj bolnici liječe militanti iz Hamasa, rekao je Hagai Levine, predsjednik Izraelske udruge liječnika javnog zdravstva.

Prosvjednici, pripadnici skupine La Familia, ozloglašenih rasističkih navijača nogometnog kluba Beitar iz Jeruzalema, blokirali su glavni ulaz za hitnu pomoć bolnice i to na tri sata, piše Associated Press. Kako pokazuju snimke objavljene na Twitteru prosvjednici su nasilno uspjeli ući i u bolnicu, tamo su se sukobili sa zaštitarima i policijom.

Pismo ministra zdravstva

Iako je predsjednik Izraelske udruge liječnika javnog zdravstva Levine izjavio da bolnica Sheba nije liječila militante iz Hamasa u trenutku nereda, nije jasno jesu li militanti naknadno primljeni na liječenje u izraelskim bolnicama.

Prosvjednici su se okupili nakon što je izraelski ministar zdravstva Moshe Arbel u srijedu objavio pismo u kojem izraelskim bolnicama zabranjuje liječenje militanata. Ministar Arbel je napisao da bi ozlijeđeni militanti trebali biti poslani izraelskoj vojsci ili izraelskim obavještajnim službama.