Video. Kaos na Zapadnoj obali: Bijesni Palestinci izašli na ulice i traže smjenu svog predsjednika, zaratili s policijom

U centru Ramallaha ispaljen je suzavac i šok granate

People clash with Palestinian security forces during a rally in solidarity with the Palestinians of the Gaza Strip in the West Bank city of Ramallah, on October 17, 2023. Israeli air strikes on a Gaza hospital compound on October 17 killed at least 200 people, the health ministry in the Hamas-run Palestinian territory said, while an Israeli military spokesman would not immediately confirm its forces bombed the hospital. (Photo by Jaafar ASHTIYEH / AFP)
FOTO: AFP

U nekoliko gradova na okupiranoj Zapadnoj Obali došlo je do sukoba između prosvjednika i palestinskih snaga sigurnosti, javlja Reuters.

U centru Ramallaha ispaljen je suzavac i šok granate kako bi se rastjerali prosvjednici koji su bacali kamenje i skandirali protiv predsjednika Palestinske Samouprave Mahmouda Abbasa.

Napetosti su došle do vrhunca nakon smrtonosnog napada na bolnicu u Gazi. Izraelske obrambene snage (IDF) u međuvremenu sugeriraju da je napad bio neuspješno lansiranje rakete Hamasa.

Ozbiljno stanje i u Jordanu

U Ammanu, glavnom gradu Jordana, prosvjednici su navodno zauzeli izraelsko veleposlanstvo. Jordanske vlasti to negiraju te navode da se u blizini veleposlanstva okupila skupina prosvjednika koja pokušava doći do njega, ali da su ih vlasti zbrinule, javlja novinska agencija Petra.

Abbas otkazao sastanak s Bidenom

Zbog spomenutog napada na bolnicu u Gazi, Abbas je otkazao planirani sastanak s Joeom Bidenom. Sastanak se trebao održati u Jordanu tijekom posjeta američkog predsjednika Bliskom istoku

Palestinski dužnosnik rekao je da se Abbas vraća u Ramallah, sjedište njegove vlade na okupiranoj Zapadnoj obali, prenosi Reuters.