Video. Kaos u Ekvadoru, proglašeno izvanredno stanje: naoružani gangsteri upali u TV studio tijekom programa uživo

U zemlji je na snazi izvanredno stanje nakon što je iz zatvora nestao vođa narkobande Los Choneros

FOTO: X/The Spectator Index

Grupa naoružanih muškaraca upala je u televizijski studio u Ekvadoru tijekom programa uživo i prijetila zaposlenicima, prenose strani mediji, a društvenim mrežama već su se proširile i snimke.

Ovaj incident dogodio se u jeku izvanrednog stanja koje je u zemlji proglašeno u ponedjeljak – nakon što je osuđeni vođa tamošnje bande nestao iz svoje zatvorske ćelije, piše BBC.

Televizijski djelatnici morali su ležati na podu prije nego je televizijski prijenos prekinut. Lokalne novine El Universo pišu da su novinari i snimatelji slali brojne poruke s molbama za pomoć dok su gangsteri divljali zgradom. “Žele nas pobiti. Pomozite nam”, glasila je jedna poruka.

Velika potraga za šefom narkobande

U međuvremenu, naoružani muškarci zakamuflirani kapuljačama i maramama viđeni su kako izlaze iz televizijskog studija, a policija je stigla u zgradu otprilike 30 minuta nakon provale.

Potom je potvrđeno da je osoblje evakuirano iz TV studija, a naoružane napadače svladali su policajci.

Nakon incidenta, predsjednik Daniel Noboa potpisao je izvršnu uredbu kojom se proglašava unutarnji oružani sukob i nekoliko kriminalnih skupina navodi kao “terorističke organizacije”.

Tisuće vojnika i policajaca u Ekvadoru tragaju za Adolfom Macíasom, vođom moćne narkobande Los Choneros. Osuđen je 2011. na 34 godine zatvora za razne zločine uključujući trgovinu drogom i ubojstvo.