Video. Ova gospođa je zakasnila na let pa je, logično, otrčala na pistu i mahala pilotu da je pusti u avion

Nesuđena putnica je uhićena

Žena trči po pisti
FOTO: Screenshot/X

U zračnoj luci u australskom gradu Canberri u srijedu oko 19:30 snimljena je žena kako trči po aerodromskoj pisti i zaustavlja se pred kokpitom Airbusa A320 avioprijevoznika QantasLink. U jednom trenutku počinje mahati zatečenoj posadi zrakoplova koja se upravo pripremala za polijetanje.

Svjedoci navode da je žena očito zakasnila na let za Adelaide budući da je mahala pilotu. Čini se da se, s obzirom da je stajala ispod desnih vrata aviona, nadala da će se ona otvoriti.

‘Blagi kaos’ na aerodromu

Jedan od svjedoka Dennis Billic opisao je događaj kao “blagi kaos”. Drugi navode da je “sreća što je pilot bio upozoren o tome što se događa ili ju je sam uočio i ugasio motor aviona”.

Simon Hales je bio u avionu i vidio što se događa. Navodi da je putnica “očito propustila let i odlučila da ga još uvijek može uhvatiti”. Opisao je kako se “progurala pored osoblja na vratima, otrčala na pistu i potrčala do aviona”. Iznenadilo ga je što je putnica stigla tako daleko na pistu a da je nitko nije zaustavio.

Policija ju je uhitila

Letovi u zračnoj luci bili su zadržani 10 minuta prije nego što su se normalizirali, piše NZHerald. Ženi nije bilo dopušteno da se ukrca u avion koji je odletio bez nje. Uhićena je i optužena zbog trčanja po pisti i ugrožavanja sebe i drugih.

Glasnogovornik australske savezne policije rekao je da je ženi odbijeno puštanje uz jamčevinu. Očekuje se da će pred sud biti privedena u petak, piše BBC.