Video. U Indiji teretni vlak prešao 70 kilometara bez strojovođe. Kompozicija od 53 vagona jurila je i 100 km/h

Vlak je uspio prijeći oko pet stanica prije nego što je zaustavljen

FOTO: Twitter

Indijska željeznica pokrenula je istragu nakon što je u nedjelju teretni vlak prešao više od 70 kilometara bez strojovođe, piše BBC.

Izvještaji kažu da je vlak u nedjelju vozio bez vozača od Kathue u Jammuu do okruga Hoshiarpur u Punjabu.

Nitko u incidentu nije ozlijeđen. Videozapisi podijeljeni na društvenim mrežama prikazuju vlak kako velikom brzinom juri pored nekoliko stanica.

Kompozicija od 53 vagona jurila 100km/h

Vlak s 53 vagona, koji je prevozio iverje, bio je na putu za Punjab iz Jammua kada se zaustavio u Kathui radi promjene posade. Dužnosnici kažu da je počeo kliziti niz padinu na željezničkoj pruzi nakon što su strojovođa i njegov pomoćnik sišli. Kretao se brzinom od gotovo 100 km/h i uspio je proći oko pet stanica prije nego što je zaustavljen.

Ubrzo nakon što su upozoreni na vlak u pokretu, dužnosnici su zatvorili željezničke prijelaze duž njegove putanje. “Vlak je zaustavljen kada je službenik željeznice postavio drvene blokove na tračnice kako bi ga zaustavio”, rekli su lokalnim medijima. Drveni blokovi pomogli su smanjiti brzinu vlaka.

Dužnosnici su rekli da pokušavaju identificirati točan razlog kretanja vlaka nakon što se zaustavio u Kathui kako bi se izbjegli takvi incidenti u budućnosti.