Vrijeme i dalje luduje. Meteoalarm na snazi za cijelu obalu, moguća i grmljavina, a onda za vikend potpuni preokret

Na snazi je niz upozorenja

19.01.2023., Seget Gornji - Pogled iz okolice Trogira na grmljavinsko nevrijeme oko Drvenika Velog.
  Photo: Miroslav Lelas/PIXSELL
FOTO: Miroslav Lelas/PIXSELL

Danas će biti umjereno do pretežno oblačno. U drugom dijelu dana se na Jadranu i predjelima uz njega mjestimice očekuju kiša i pljuskovi, a moguća je i grmljavina. Puhat će slab do umjeren jugoistočni vjetar koji će lokalno na udare biti i jak. Na Jadranu će usto puhati i jako i olujno jugo, a maksimalne temperature kretat će se od 12 do 18 °C.

Jugo se već razmahalo na Jadranu te otežava pomorski promet, što potvrđuje i HAK. Oni javljaju da je zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu katamaranska linija: Ubli-Korčula-Dubrovnik te brodska linija: Dubrovnik-Koločep-Lopud-Suđurađ.

Zbog vjetra je na snazi i žuti meteoalarm i to za cijelu obalu, od Istre do samog juga. Izdan je zbog jakog do mjestimice vrlo jakog juga.

Meteoalarm za danas DHMZ

Vrijeme sutra

Sutra nas čeka promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Na Jadranu i krajevima uz njega će mjestimice padati kiša, koja će biti češća u drugom dijelu dana, kada su mogući i obilniji pljuskovi s grmljavinom.

Prema večeri se kiša očekuje i u središnjim krajevima, a tek krajem dana i u istočnim. Puhat će slab do umjeren jugoistočni i istočni vjetar koji će ponegdje na udare biti i jak. Navečer će okrenuti na jugozapadni. Na Jadranu se očekuje jako i olujno jugo koje će prema večeri, ponajprije na sjevernom dijelu Jadrana, okrenuti na jugozapadni i sjeverozapadni vjetar.

Jutarnje temperature kretat će se od 4 do 9 °C na kopnu i 10 do 14 °C na Jadranu, a najviše dnevne temperature kretat će se od 17 do 22 °C. Cijela obala i sutra je pod žutim meteoalarmom, ali ovaj put ne samo zbog juga nego i zbog mogućeg grmljavinskog nevremena.

Meteoalarm sutra DHMZ

Što nas čeka u ostatku tjedna?

I četvrtak će biti nestabilan, javlja meteorologinja N1, Tea Blažević. Tada još treba računati na kišu i pljuskove duž Jadrana i u područjima uz Jadran. Već od petka bit će postupno toplije i stabilnije.

No, za uskrsni vikend idemo u novi ekstrem s osobito visokim temperaturama koje bi, posebno na istoku zemlje, lokalno mogle prijeći i 25 °C.

Izgledi vremena DHMZ