Zagrebačka sutkinja smilovala se pijanoj vozačici koja ju je žicala blagost jer mora kod bake

Sutkinja se smilovala i kaznila ju novčanom kaznom manjom od zakonski propisane

03.09.2012., , Zagreb - Na Zupanijskom sudu nastavljeno je sudjenje Dragi Tadicu zbog pokusaja podmicivanja neimenovanih sudaca Vrhovnog suda na kojem su svjedocili Kresimir Bubalo, Josip Tolic. Prazna sudnica.rPhoto: Sanjin Strukic/PIXSELL
FOTO: Sanjin Strukic/PIXSELL

Vozačica iz Zagreba proglašena je krivom i osuđena jer je zatečena kako vozi pod utjecajem alkohola, no od veće kazne izvukla se opravdanjem da joj je automobil nužan, pa joj sutkinja nije oduzela vozačku dozvolu. Naime, sud je utvrdio da je krajem travnja vozila Zagrebom s 0,81 promila alkohola u krvi, piše portal Danica.

U obrani je priznala krivnju i djelo, a onda molila sud da joj ublaži kaznu. ”Vozačka dozvola mi je neophodno potrebna radi odlazaka baki koja stanuje u drugoj županiji. Molim zato sud da mi se ublaži novčana kazna i ne izriče zabrana vožnje”, branila se.

Sud se smilovao

Sutkinja joj se smilovala pa ju je kaznila novčanom kaznom u iznosu od 200 eura, što je manje od zakonskog minimuma koji za prekršaj iznosi 390 do 660 eura. Vozačica mora platiti i 30 eura prekršajnih troškova.

Sutkinja joj je kao olakotne okolnosti priznala počinjenje prekršaja, dosadašnju neosuđivanost, kao i činjenicu da nisu nastupile znatnije štetne posljedice, a otegotne okolnosti nisu utvrđene. Sud ju nije kaznio zabranom upravljanja jer, smatra sutkinja, ne postoji opasnost da će ponovno počiniti takav prekršaj.