Zdravstveni bilten s britanskog dvora: princeza Kate završila na operaciji, uskoro će i kralj Charles

Kate je bila na misterioznom zahvatu na abdomenu, a kralj ima problema s prostatom

Britain's Prince Charles, Prince of Wales, Britain's Prince William, Duke of Cambridge and Britain's Princess Kate, the Duchess of Cambridge pictured during the commemorations at the Tyne Cot Commonwealth War Graves Cemetery part of the commemoration for the centary of Passchendaele, the third battle of Ypres on 30th and 31st July 2017, Monday 31 July 2017. BELGA PHOTO KURT DESPLENTER (Photo by KURT DESPLENTER / BELGA MAG / Belga via AFP)
FOTO: Belga via AFP

Kate, princeza od Walesa, uspješno je podvrgnuta ranije planiranoj operaciji abdomena, a u bolnici će se nakon operativnog zahvata zadržati do dva tjedna, objavila je u srijedu Kensingtonska palača.

Supruga britanskog prestolonasljednika, princa Williama, zadnji je put u javnosti viđena na Božić kad je kraljevska obitelj bila na misi u crkvi nedaleko od kuće kralja Charlesa III u Sandringhamu u istočnoj Engleskoj. Tada nije bilo nikakvih naznaka o mogućim zdravstvenim problemima, piše Reuters.

‘Želi da sve ostane privatno’

U priopćenju palače stoji kako se očekuje da će Kate biti zadržana u privatnoj londonskoj bolnici London Clinic 10 do 14 dana prije nego što bude puštena na kućni oporavak. Izvor iz palače novinarima je kazao da nije riječ ni o kakvoj malignoj bolesti, ali nije želio otkriti o čemu se radi.

“Princeza od Walesa svjesna je toga da će ova objava izazvati velik interes te se nada da će javnost shvatiti njezinu želju da se sve odvija na što uobičajeniji način zbog dobrobiti njezine djece. Njezina je želja i da svi medicinski podaci o zahvatu ostanu privatni”, stoji u priopćenju iz njezina ureda.

I kralj ima zdravstvenih problema

Dodaje se i da će javnost biti obaviještena o tomu kako se princeza osjeća tek kada bude doista “važnih novih informacija”. U priopćenju stoji i kako je malo vjerojatno da će se Kate vratiti svojim javnim dužnostima prije Uskrsa.

Osim princezi, liječnička pomoć potrebna je i kralju Charlesu III koji bi sljedećeg tjedna trebao otići u bolnicu zbog povećane prostate, javlja BBC. Buckinghamska palača rekla je da je kraljevo stanje benigno, ali će biti podvrgnut “korektivnom zahvatu”.

Kraljevi javni angažmani bit će odgođeni dok se ne oporavi, priopćila je palača.