Aco Stanković genijalno snubi Balaševića: zakupio je pano u Novom Sadu i napisao ‘Dragi Đole, još uvijek te čekam…’

Stanković godinama pokušava dovući poznatog pjevača u svoju emisiju, možda sad i uspije

ZADNJA IZMJENA: sij 16, 2019
Foto: Danas.rs

U Novom Sadu pojavio se golemi reklamni pano koji od ponedjeljka zbunjuje tamošnju javnost i medije. “Dragi Đole, još uvijek te čekam”, stoji na plakatu, a ispod poruke je potpisana Mia Radenković. Fanovi najvećeg novosadskog kantautora Đorđa Balaševića vjerojatno će prepoznati to ime.

Riječ je o djevojci koja se spominje u njegovoj pjesmi “Ljerka”, među fanovima poznatijoj kao “Korzo”, a u kojoj Balašević pjeva o ljepoticama koje je u mladosti svakodnevno sretao na novosadskom korzu. Potpuno je bilo jasno da se radi o poruci za gospodina Balaševića, ali nitko nije znao od koga i što ona zapravo znači. Stvar je postala jasnija kada nam se javio Aleksandar Stanković, voditelj HRT-ove emisije Nedjeljom u 2 i – autor poruke.

‘Nekoliko puta sam ga skoro doveo, ali ništa’

“Ja već 15 godina pokušavam dobiti Balaševića u svoju emisiju. Zadnjih 7-8 godina sam smanjio aktivnosti, ali ovaj put sam malo okrenuo na zezanciju, i odlučio zakupiti billboard u Novom Sadu, pa tako doprijeti do njega”, napisao nam je Stanković. „Odabrao sam da budem Mia Radenković jer ju Đole spominje u pjesmi “Ljerka” s nadimkom Mia Radenković-Uobraženković, a vjerujem da je nekako o meni takav dojam stekao Balašević, pa zato i ne želi doći u emisiju.”

Nazvali smo Aleksandra Stankovića, koji nam je ispričao zanimljivu priču o svojim razlozima za ovu zabavnu akciju snubljenja Đorđa Balaševića. “Balašević i ja sastali smo se jednom, 2004. godine, kod njega u Novom Sadu, u opjevanoj ulici Jovana Cvijića. Tada smo se dogovorili da mi bude gost, i bio sam siguran da će se to uskoro dogoditi”, priča nam gospodin Stanković.

“Čuli smo se još dva puta nakon toga, i zapravo je on oba puta zvao mene. Činilo mi se da je sve dogovoreno, sve dok desetak dana prije emisije nije postalo nemoguće doći do njega. Više nikako nisam mogao uspostaviti kontakt, i cijela stvar je propala.”

Šanse da Balašević dođe su sada bitno bolje

Gospodin Stanković nije sto posto siguran kako i zašto je stekao dojam da Balašević misli da je uobražen, ali kaže da mu se nekako čini da je baš to razlog zbog kojeg do gostovanja nije došlo. Kako je još od djetinjstva veliki Balaševićev fan, Stanković nikada nije odustao od ideje da ga dovede u emisiju, a sad mu se učinilo zgodnim još jednom pokušati s forom iz gerilskog marketinga.

“Billboard je postavljen u ponedjeljak. U međuvremenu sam se čuo s Bebom Balašević, Đoletovom kćeri, i sve sam joj objasnio. Njezina reakcija je bila skroz OK”, rekao nam je Stanković. Još uvijek nije siguran da će Đole doći u njegovu emisiju, ali kaže da mu se čini kako su se šanse za to bitno popravile. Čak i ako niste veliki obožavatelj Balaševića, ili Stankovića, morate ovom novinaru držati fige zbog poteza.

 

Vedran Vrabec
Telegram autor
2024 članka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program