Desetero klinaca iz svih krajeva svijeta fotkalo je svoj ručak i objasnilo što jedu
Djeca su poprilično zadovoljna svojim šarenim i jednostavnim obrocima
Novi projekt pokrenut na internet stranici Toca Boca, koja nudi uvid u svakodnevni život djece, zove se Kid’s Eye View, a unutar projekta desetero djece s različitih strana svijeta opisivat će svoja svakodnevna iskustva.
Prva serija fotografija i kratkih priča zove se Što je za ručak?, a Ingrid Simone, urednica Toca Magazina, za Huffington Post je izjavila: “Ideja je da vidimo kakav je život iz perspektive djece s različitih strana svijeta.”
Djeca su svoje šarene i jednostavne obroke fotkala sama svojim mobitelima, a većina njih podosta je zadovoljna onime što se taj dan našlo na njihovim tanjurima.
Andy, 10 godina, Florida
“Sendvič s maslacem od kikirikija (bez džema, ne volim džem), grožđe, kruh od banane i čokoladno mlijeko. Skoro svaki dan jedem maslac od kikirikija za ručak ili doručak. I obično za ručak ne jedem kruh od banane.”
Bobo, 9 godina, Švedska
“Mesne okruglice i krumpiri, krastavci i kečap. Inače baš i ne volim krumpire, ali morali smo ih jesti jer su ostali od jučerašnjeg ručka.”
Cadence, 12 godina, Kalifornija
“Za ručak sam imala falafel u tijestu s ukiseljenim lukom i čilijem i pomfrit od slatkog krumpira sa strane.”
Kanoka, 11 godina, Japan
“Okruglice u obliku ovce Shauna sastoje se od riže, sira i algi. Grmlje je napravljeno od brokule. Ostali dijelovi su jaje, kobasica, pečene kineske paprike, odrezak i voće (kivi, lubenica i grejp).”
Kema, 10 godina, Južnoafrička Republika
“Ovo jelo koje je jako popularno u Južnoafričkoj Republici zove se ‘Boerie Roll’. To je jelo slično hot-dogu, samo što se koristi drugačija vrsta kobasice. Moj obrok se sastoji od peciva od cjelovitih žitarica, boerewors kobasice, kečapa i pomfrita.”
Malik, 12 godina, Illinois
“Ručao sam sendvič s maslacem od kikirikija i džemom, svježe jagode, čokoladne kekse i Takis Fuego čips.”
Siobhan, 11 godina, Australija
“Ja sam imala rižu s povrćem, pečeni krumpir i domaći kruh. Ovo nam je ustvari standardni tjedni ručak.”
Suchita, 7 godina, Indija
“Grah, riža i krumpiri. I nekakva salata.”
Takuto, 8 godina, Japan
“Japanski rezanci i juha u koju stavljamo rezance, krastavci, rajčica, jaje i riblja kobasica. Krastavac i rajčica su iz našeg vrta. Neobična stvar je da sam našao rajčicu na svom tanjuru.”
Virginia, 6 godina, Brazil
“Svinjetina, pire od krumpira posipan sirom i malo kečapa. Sa strane je salata od cherry rajčica s puno balzamičnog octa i malo umaka od crnog graha (caldinho de feijão).”