Jeste li čuli za laser tag, onu popularnu igru pucanja laserima? U Zagrebu je otvorena fora dvorana za borbe

Na Velesajmu je otvorena laser tag arena od 450 kvadrata

ZADNJA IZMJENA: sij 22, 2020
Foto: TIN-MEZE

Ovih je dana na Zagrebačkom velesajmu, u sklopu tamošnje Karting arene, otvoren laser tag. Radi se o igri pucanja laserima koja je godinama popularna vani, pogotovo u Americi. Možda je najsličnija paintballu, samo što puške, umjesto kuglica, ispaljuju zrake infracrvenog lasera. Igrač, objašnjavaju iz Karting arene, pogodak registrira kao vibraciju na prsluku uz prateće zvučne efekte.

Prostor od 450 kvadrata uređen je tako da izgleda poput napuštenog svemirskog broda, a vlasnici tvrde da je igračima na raspolaganju trenutno najbolja oprema dostupna na tržištu. Arena za bitke inspirirana je svemirom, a igrači ratuju kroz labirint poligona i platformi koji uz kombinaciju UV reflektora i treperećih prsluka daju poseban vizualni doživljaj. Inače, laser tag u Hrvatskoj postoji već nekoliko godina, a organizira ga ekipa iz Šervudske šume u prostorijama Jadran filma.

Laser tag dvorana TIN-MEZE
Dvorana je uređena poput napuštenog svemirskog broda TIN-MEZE

Zabavno je i korisno

“Osim igračima koji se žele zabaviti, laser tag će biti izuzetno zanimljiv i igračima koji uz zabavu žele napraviti nešto korisno za svoje tijelo, jer samo jedna 10-minutna igra sagori od 200 do 500 kalorija, a što je najljepše sve je užasno zabavno”, kaže Mario Belužić, voditelj laser taga u Karting Areni Zagreb.

“Igra također doprinosi razvoju koordinacije vida i ruku, a pozitivno utječe na fizičku izdržljivost i fokus jer je tijekom igre u pokretu cijelo tijelo, a igrači non-stop trče kako bi izbjegli pogotke i stekli bolju stratešku poziciju prolazeći kroz svemirske labirinte laser space arene”, dodao je Belužić.

Prostor ima 450 kvadrata TIN-MEZE
Mogu igrati svi, bez obzira na dob ili spol TIN-MEZE

Kakve su cijene?

Cijena jedne 10-minutne igre je 40 kuna po igraču, a dostupan je i paket od 3 igre (30 minuta) po cijeni od 100 kuna po igraču. Ulaznice se mogu kupiti isključivo na recepciji Karting Arene Zagreb, a za 10-minutne solo igre ne treba se rezervirati termin.

Iz Karting arene naglašavaju i kako laser tag mogu igrati svi, bez obzira na godine i spol, a igrači svoje igre i način bodovanja biraju u dogovoru s game masterom. Bez obzira na to koji paket se izabere, na početku će igrači dobiti briefing s instrukcijama.

Cijene se kreću od 40 do 150 kuna TIN-MEZE
Igrači će dobiti instrukcije prije svake igre TIN-MEZE

Željka Orešković
Telegram autor
1149 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program