Lijepa vijest za Hrvatsku. Još tri restorana dobila Michelinovu zvjezdicu

Dobili su ih Nebo u Rijeci, Alfred Keller na Malom Lošinju te Agli Amici u Rovinju

Tri nove zvjezdice dodijeljene su hrvatskim restoranima u novom izdanju Michelinovog vodiča za 2021., uglednog i najznačajnijeg svjetskog vodiča za restorane. Michelinovom zvjezdicom se sada mogu pohvaliti restoran Nebo u riječkom hotelu Hilton Costabella, Alfred Keller u hotelu Alhambra na Malom Lošinju te Agli Amici u Rovinju. Isto tako restoran Zinfandel’s u zagrebačkom hotelu Esplanada prvi je hrvatski restoran za zelenom zvjezdicom, koju je Michelin uveo za restorane koji su posebno posvećeni održivosti.

Chef restorana Nebo Deni Srdoč ovim priznanjem postao je prvi hrvatski chef koji je dobio dvije zvjezdice u dva različita restorana. Prvu je osvojio u restoranu Draga di Lovrana u Lovranu, koji je zadržao Michelinovu zvjezdicu u najnovijem izdanju vodiča, javlja Plava kamenica.

Iz restorana Nebo oglasili su se na Facebooku poručivši kako su počašćeni što su dobili prvu Michelinovu zvjezdicu.

Ukupno 10 restorana u Hrvatskoj

Zvjezdice su zadržali i restorani Pelegrini u Šibeniku, Monte u Rovinju, Noel u Zagrebu te 360º u Dubrovniku kao i restorani Boškinac u Novalji i LD Terrace na Korčuli. Hrvatska tako ima ukupno 10 restorana s jednom Michelinovom zvjezdicom.

Uz to su još tri hrvatska restorana uvrštena na listu Bib Gourmand, koja predstavlja sjajan omjer cijene i kvalitete,. Radi se o Izakaya by Time u Zagrebu, Konoba Malo Selo u Bujama i Alla Beccaccia u Valbandonu.

Bib Gourmand, dodjeljuje se restoranima od 1997. godine, a kako bi restoran mogao dobiti to Michelinovo priznanje preduvjet je da jelovnik, kojeg čine tri slijeda – predjelo, glavno jelo i desert, ima pristupačnu cijenu. To priznanje je ime dobilo po Michelinovoj prepoznatljivoj maskoti i simbolu tvrtke Bibu.