Život

Stožer: Imamo 36 novih slučajeva, umrle su još četiri osobe

Nacionalni stožer objavio je najnovije informacije o koroni u Hrvatskoj

16.07.2020., Zagreb - Konferencija za medije Nacionalnog stozera civilne zastite oko korona virusa odrzana je sjedistu Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske. Vili Beros. 
Photo: Goran Stanzl/PIXSELL/POOL
FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL/POOL

Nacionalni stožer civilne zaštite objavio je da u posljednja 24 sata imamo 36 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Broj aktivnih slučajeva (trenutno oboljelih) u Hrvatskoj danas je 738. Među njima je 131 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru šestoro pacijenata. Četiri osobe su preminule.

Ukupno imamo 5260 slučaja

Od 25. veljače 2020., kad je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 5260 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 149 preminulo, a 4373 se oporavilo.

U samoizolaciji je trenutno 2662 osoba. Do danas je ukupno testirano 121.320 osoba, od toga 984 u posljednja 24 sata.

Danas najviše zaraženih u Slavoniji

Prema podacima lokalnih stožera koji su stizali tijekom jutra, najviše zaraženih zabilježeno je u Slavoniji. Tako je Vukovarsko-srijemska imala 26 zaraženih u posljednja 24 sata. Brodsko-posavska je imala tri novozaražena, dok je Osječko-baranjska imala jedan. Grad Zagreb, koji je jučer bio rekorder s 31 zaraženim, danas ih ima osam.

Splitsko-dalmatinska županija ima 11 novozaraženih danas, a umrla su i dva muškarca, stari 78 i 51 godinu. Oba muškarca su uz nekoliko teških kroničnih bolesti bile pozitivne i na COVID infekciju i bili su na respiratoru. Velik broj županija danas nije imao zaraženih. Među njima su Krapinsko-zagorska, Karlovačka, Varaždinska, Koprivničko-križevačka, Primorsko-goranska, Virovitičko-podravska, Požeško-Slavonska, Šibensko-kninska, Istarska te Međimurska županija.

 

Nastavite čitati