U nekim županijama danas se dogodio nemali skok novih slučajeva. Izvukli smo brojke

Danas je najveći rast zabilježen u Splitsko-dalmatinskoj županiji i Zagrebu

ZADNJA IZMJENA: srp 29, 2020
Foto: AFP
Što se upravo događa s koronavirusom:

Županijski stožeri civilne zaštite od jutra javljaju o novim slučajevima. Jučer je na području Hrvatske zabilježen 41 novi slučaj, no neke županije su danas zabilježile veći skok, pa za sada imamo preko 70 novih slučajeva zaraze. Najveći rast u broju novih slučajeva zabilježen je u Splitsko-dalmatinskoj županiji i gradu Zagrebu, dok su blaži skokovi u Istarskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji.

U drugim županijama su uglavnom jednake brojke kao jučer ili tek blaže povećanje ili smanjenje. Tako primjerice u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji danas nije zabilježen niti jedan novi slučaj, dok su jučer imali jedan novi. Krapinsko-zagorska danas ima dva nova slučaja naspram niti jednog novog jučer. Osječko-baranjska je jučer imala dva nova slučaja, dok danas imaju četiri i jedan smrtni slučaj.

Najveći rast u Splitsko-dalmatinskoj

U Splitsko-dalmatinskoj županiji danas je evidentiran najveći skok, s 26 novih slučajeva zaraze. Posljednjih dana imali su znatno manje brojke. Tako su u utorak izvijestili o sedam novozaraženih, a u ponedjeljak tri. Tada su imali i jedan smrtni slučaj. U toj županiji u nedjelju je zabilježeno 12 novih slučajeva, dok su u subotu imali 15 novih.

U Zagrebu jučer 2, danas 16

U gradu Zagrebu je u posljednja 24 sata evidentirano 16 novooboljelih osoba. Kako je i sam gradonačelnik Milan Bandić rekao na konferenciji za novinare, dogodio se skok novozaraženih. Naime, jučer i prekjučer su u gradu Zagrebu zabilježena po dva nova slučaja zaraze. U nedjelju je u Zagrebu bilo 15 novih slučajeva, dok je u subotu Zagreb imao najviše novozaraženih u Hrvatskoj, njih 25.

Osjetni pad u Vukovarsko-srijemskoj pa opet blagi rast

Stožer Vukovarsko-srijemske županije objavio je kako su danas evidentirali osam novih slučajeva zaraze, što je povećanje u odnosu na jučerašnja dva. Međutim, u ponedjeljak su imali 14 novozaraženih, u nedjelju 15, a subotu 16.

Blagi skok u Istarskoj, ali virus nije ušao u Dom za starije

U Istarskoj županiji je danas zabilježeno sedam novih slučajeva, dok su jučer imali troje. Međutim, dobre su vijesti da virus nije ušao u Dom za starije osobe Alfredo Štiglić u Puli, kao što se jučer sumnjalo. Istarska županija je preko vikenda imala veći broj zaraženih, 10 u nedjelju, te 12 u subotu.

Ivan Luzar
Telegram autor
1783 članka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program