Studio za vizualne efekte složio je impresivan filmić koji objašnjava kako su snimili posljednje Pirate s Kariba

Samo u snimanju specijalnih efekata sudjelovalo je više od 700 ljudi

FOTO: screenshot YouTube

Moving Picture Company trenutno je jedna od najjačih tvrtki u svijetu koja se bavi specijalnim efektima za filmove. Sad su u kratkom videu na YouTubeu otkrili neke od svojih tajni, a video je zaista impresivan. Započeli su s radom na efektima za reklame poznatih tvrtki poput Sonyja, Samsunga i Coca Cole, radili su efekte i za razne glazbene spotove, no kad su ušli u filmsku industriju pokazali su da su vodeći majstori svog zanata.

Njihov portfelj filmova za koje su radili specijalne efekte je vrlo impresivan. Među njima su Harry Potter i X-Men franšize, Pirati s Kariba, Life of Pi, The Martian i filmska verzija Jungle Booka, ona Jona Favreaua iz 2016.

Glavni glumci su neminovno i glavne zvijezde svih filmova, no iza njih stoji cijela vojska tehničara čiji rad se uglavnom shvaća zdravo za gotovo i prolazi gotovo nezamijećeno. Stoga je ekipa iz Moving Picture Companyja snimila kratki filmić u kojem zorno prikazuju koliko je truda uloženo u specijalne efekte za posljednji nastavak Pirata s Kariba, s ciljem da gledateljima predoče sav rad koji se odvija iza kamera.

YouTube

 

YouTube

U izradi efekata sudjelovalo više od 700 ljudi

U stvaranju specijalnih efekata sudjelovalo je više od 700 ljudi, od dizajnera specijalnih efekata, do ekipe na setu koja je slagala scenografiju na način da se specijalni efekti lakše uklope. U konačnici, Moving Picture Comapany je snimio više od 1200 kadrova specijalnih efekata za ovaj nastavak Pirata s Kariba.

Ono što je još impresivnije, a prosječni posjetitelj kina o tome nema pojma (niti treba imati), je da je uz Moving Picture Company u izradi filma Pirati s Kariba: Salazarova osveta sudjelovalo ukupno četrnaest studija koji se bave specijalnim efektima i postprodukcijom.

Današnji filmovi su takvi da zahtjevaju sve više specijalnih efekata, što neminovno dovodi do toga da je sve manje ljudi na samom setu, a sve više u postprodukciji, gdje prednjače oni koji se bave specijalnim efektima. Obzirom na posao koji su dosad odrađivali u sjeni i bez pohvala, vrijeme je da se i njihov rad istakne, a ovaj filmić Moving Picture Companyja u tom kontekstu radi dobar posao.