Albanac koji je pustio dron na onoj utakmici u Beogradu opisao kako je to točno izveo (i što ga je zbunilo)

Prekinuta utakmica je igrana u sklopu kvalifikacija za Euro

FOTO: youtube/screenshot

Albanac Ismail Morina osoba je koja je odgovorna za puštanje drona s albanskom zastavom na utakmici između Srbije i Albanije u Beogradu u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Podsjetimo, nakon što je dron s albanskom zastavom sletio na travnjak stadiona izbili su neredi i susret je prekinut. Sada je Morina opisao kako je točno cijelokupnu operaciju s dronom izveo, javlja B92.

Ideja iz Italije

Kaže da je ideju dobio od prijatelja iz Italije: “Predložio je da upotrijebimo dron i da na njega stavimo poruku, što sam prihvatio. Razmišljali smo o zastavi, imali smo dvije verzije, orla ili orla sa Skenderbegom, a onda sam odlučio izabrati drugu. Nakon toga smo razmišljali da napišemo nešto na talijanskom, ali smo kasnije odabrali riječ “autohtoni“ jer se i na engleskom i albanskom isto piše i zvuči elegantno“, rekao je.

Igrač lovi dron na utakmici Srbije i Albanije
Igrač lovi dron na utakmici Srbije i Albanije AFP/ AFP PHOTO

Kaže da je za pripremu potrošio tri mjeseca: “Tijekom ljeta sam došao u Srbiju, bio sam siguran da će se utakmica odigrati na stadionu Crvene zvezde, 26. srpnja sam obišao lokaciju, snimio stadion i sve oko njega. Obišao sam i stadion Partizana, ali ne detaljno. Zbog toga sam koristio Google karte i našao nekoliko lokacija sa kojih je bilo moguće pustiti dron. Svo vrijeme sam sarađivao s prijateljem iz Skoplja koji je nabavio i donio zastavu“, otkriva Morina.

Albanac je zatim otkrio da je dugo čekao pravi trenutak za puštanje drona, ali i da se zabunio oko toga u kojim dresovim igra točno koja momčad: “Putovao sam 12 sati do Beograda. Imao sam ideju pustiti dron za vrijeme intoniranja himni, ali sam odustao jer je tada netko prošao pored mene i mislio sam da sam otkriven. Pritajio sam se, pustio dron da napravi mali krug oko stadiona, a potom ga usmjerio prema tribinama. Mislio sam da su albanski igrači u crvenim dresovima, spustio sam dron ka njima, ali sam onda shvatio da ga žele uhvatiti. Pogriješio sam boje dresova“, otkrio je Morina.

Neredi na utakmici Srbije i Albanije
Neredi na utakmici Srbije i Albanije AFP/AFP PHOTO

Podsjetimo, Sportski arbitražni sud u Lausanni (CAS) nedavno je oduzeo tri boda Srbiji s utakmice protiv Albanije i dodijelio ih njihovim protivnicima u tom susretu. Zbog toga je srpska reprezentacija izgubila sve izglede za plasmanom na Euro.

Radi se o utakmici u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo koja je igrana u Beogradu, ali je prekinuta zbog nereda nakon što je na teren letio dron s albanskom zastavom. UEFA je prvobitno tri boda iz tog susreta dodijelila Srbiji, a sada je CAS poništio tu odluku.