Čačić očekuje direktan plasman na Euro i kaže da je zadovoljan igrom reprezentacije protiv Bugarske

'Imali smo dosta prilika i kontrolirali smo situaciju', smatra novi izbornik

10.10.2015., stadion u Maksimiru, Zagreb - Kvalifikacijska utakmica za odlazak na Europsko nogometno prvenstvo koje ce se odrzati 2016. godine u Francuskoj. Skupina H, Hrvatska - Bugarska. Ante Cacic.
Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Hrvatska nogometna reprezentacija slavila je 3-0 pobjedu protiv Bugarske u pretposljednjoj utakmici kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo. Taj je dvoboj bio i debitantski za Antu Čačića na mjestu izbornika hrvatske izabrane vrste.

Pobjeda, koliko važna bila, mogla bi ostati bez značaja ne bude li potvrđena u utorak na Malti, gdje će Hrvatska morati osluhivati i stanje na utakmici između Italije i Norveške, o čemu ovisi hoće li naša izabrana vrsta direktno u Francusku sljedeće godine ili će morati u dodatne kvalifikacije za nastup ondje.

U igri smo

“Ova pobjeda je vrlo važna jer nas drži u igri za izravni plasman. Mene veseli način kako smo pobijedili Bugarsku, na način koji je dostojan naše kvalitete, imali smo dosta prilika i kontrolirali smo situaciju. Za očekivati je da sa šest bodova do kraja idemo dalje, Italija dugo nije izgubila kod kuće, no sve je moguće”, izjavio je za HRT Ante Čačić koji je objasnio zašto je na poluvremenu iz igre izvadio Luku Modrića.

Veznjak Real Madrida bio je glavni pokretač akcija hrvatske momčadi u prvom dijelu i njegov izostanak u drugih 45 minuta itekako se vidio.

“Luka je osjetio zatezanje u preponama i nismo htjeli riskirati”, objasnio je Čačić i dodao:

Nije lako u ovakvoj atmosferi

“Dobio sam u ruke karakternu momčad, uvjeren sam da ova momčad može bolje, bit ćemo sve bolji i bolji. Nije lako kad se stvara ovakva atmosfera oko reprezentacije, no mi zahvaljujemo navijačima širom Lijepe naše, mi smo znali da ste uz nas.”

O svojim izabranicima je rekao:

Pivarić je zadnje tri godine standardan igrač hrvatskog prvaka, a mi smo na toj poziciji dosta deficitarni, po meni je zadovoljio. Marku Pjaci je ponestalo daha.”