Luka Modrić je u nedjelju bio strijelac, a ovo je naš izbor njegovih najljepših golova postignutih izvan šesnaesterca

Ukupno je Modrić zabio devet golova za Real Madrid u 156 odigranih utakmica

Real Madrid's Croatian midfielder Luka Modric (R) celebrates with Real Madrid's Portuguese forward Cristiano Ronaldo (L) after scoring during the Spanish League football match Real Madrid CF vs RCD Mallorca at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on March 16, 2013.  AFP PHOTO/ DANI POZO / AFP / DANI POZO
FOTO: AFP

Pogodak koji je postigao Granadi u utakmici 23. kola španjolskog prvenstva bio je ukupno deveti kojeg je Luka Modrić postigao u dresu Real Madrida. Ujedno i prvi kojim je direktno odlučio pitanje pobjednika utakmice postigavši posljednji pogodak na utakmici.

Veliku većinu njih vezni nogometaš Reala i hrvatske nogometne reprezentacije postigao je izvan šesnaesterca suparničke momčadi, a ovdje pogledajte pet najljepših u našem izboru.

1. Manchester United

Utakmica je igrana u ožujku 2013. godine i Real je slavio 2-1 pobjedu u njoj. Poveo je domaćin s Old Trafforda autogolom Sergija Ramosa, a hrvatski reprezentativac poravnao rezultat sjajnim udarcem nakon kojeg je lopta od okvira odsjela u mreži Uniteda. Bilo je to u 66. minuti, a konačnih 2-1 postavio je tri minute potom Cristiano Ronaldo. Modriću je taj gol bio i prvi za klub u susretima Lige prvaka, a dosad ih je zabio tri.

2. Mallorca

Samo jedanaest dana nakon susreta na Old Traffordu, Modrić je ponovno bio strijelac. Santiago Bernabeu bio je poprište ogleda protiv Mallorce protiv koje je upisana 5-2 pobjeda, a hrvatski nogometaš bio je strijelac za prvo vodstvo domaćina. Krasan udarac doveo je Real u 3-2 vodstvo i otvorio im put do pobjede.

https://www.youtube.com/watch?v=IOsS8Uq40ls

3. København

Trenutak inspiracije rezultirao je pogotkom u sami gornji kut vratara Johana Wilanda za uvodnu prednost na susretu protiv Københavna u Ligi prvaka. Utakmica koje je završila 2-0 nakon što je pogodio i Cristiano Ronaldo igrana je u sklopu Lige prvaka u prosincu 2013.

4. Villarreal

Prvenstveni ogled krajem rujna 2014. protiv Villarreala završio je 2-0, a strijelci su bili Modrić i Ronaldo. Hrvatski nogometaš prvi je promijenio stanje na semaforu i to sjajnim udarcem iz 32. minute.

https://www.youtube.com/watch?v=Os8KpR-n9mQ

5. Granada

Gol vrijedan tri boda i niza laudi struke i suigrača. Zabio je Modrić za 2-1 u ogledu 23. ligaškog kola novi ‘projektil’ u utakmici protiv čvrstog domaćina oduzevši im bod u samoj završnici susreta.

https://vine.co/v/i11hMJEUJjB