Onaj igrač koji je pipao Cavanija dobio tri utakmice zabrane igranja

Svojim potezom Jara je pao i u nemilost kluba koji ga se želi riješiti

Chile's football team defender Gonzalo Jara (back)  provokes Uruguay's Edinson Cavani (front) during their Copa America 2015 quarterfinals football match in Santiago, on June 24, 2015. A broadcast footage shows Chilean player Gonzalo Jara attempting to provoke the star by inserting a finger into his anus. Uruguay's coach Oscar Tabarez said Cavani had been the victim of provocation by Jara which should have been spotted by the match officials.  AFP PHOTO/CLAUDIO REYES
FOTO: AFP

Tri utakmice zabrane igranja za čileansku nogometnu reprezentaciju kazna je koju je zaradio Gonzalo Jara zbog provokacije koju je urugvajski napadač Edinson Cavani platio isključenjem.

Podsjetimo, Jara se našao u središtu skandala nakon što su snimke s utakmice između domaćina Cope Americe i reprezentacije Urugvaja otkrile da je branič Mainza tijekom utakmice rukom i bez njegova pristanka istraživao Cavanijevo intimno područje. Urugvajac je na taj potez odgovorio šakom što ga je koštalo isključenja, a pravda je konačno i službeno stigla čileanskog nogometaša za kojeg je turnir gotov.

Odrekao ga se i klub

Utakmice koje će Jara propustiti su polufinalna Cope, moguće finale natjecanja, kao i početak kvalifikacija za Svjetsko nogometno prvenstvo 2018. godine.

Osim ove kazne, podsjetimo i da je Mainz poručio svim zainteresiranim stranama da mogu krenuti u kupnju njihova braniča čijim su postupcima zgroženi.