Dječaka koji je ostao bez roditelja u strašnoj prometnoj posjetila rodbina, liječnica: 'Djetetu je stvarno teško'

Dječakov stric vijest je saznao na putu van Europe

26.10.2023.,Gosipc - Dvije su osobe poginule u sudaru motocikla i kombi vozila u cetvrtak u ranim jutarnjim satima na autocesti A1 kod Gospica. Nesreca se dogodila oko 4:30 sati, a sudarili su se motocikl zadarski registracija i kombi ogulinskih oznaka Promet izmedju Gospica i Sv. Roka je u prekidu i odvija se obilazno drzavnom cestom kroz Gospic. Photo: Nikola Mraovic/PIXSELL
FOTO: Ilustracija: Nikola Mraovic/PIXSELL

Jučer je na autocesti A1 došlo do strašne prometne nesreće u kojoj su poginule tri osobe a njih 12 je ozlijeđeno. Dvoje poginulih bili su supružnici iz Rijeke koji su se vraćali s odmora. S njima je u automobilu bio 16-godišnji sin koji je ozlijeđen i hospitaliziran u Općoj bolnici Karlovac.

Jučer je u bolnici saznao da je ostao bez oba roditelja i od tada je u šoku. Iako je prošao s lakšim tjelesnim ozljedama, zbog smrti roditelja je u teškoj psihičkoj traumi te mu u bolnici pružaju psihološku pomoć.

„Djetetu je stvarno teško i u vidnom je šoku. Jučer ga je obišla rodbina, posjetio ga je i ujak te smo u komunikaciji s njima“, kazala je za Jutarnji ravnateljica Opće bolnice Karlovac Ivana Kovačić.

‘Razumije situaciju’

O njegovom stanju je za Danas.hr govorio kirurg Opće bolnice Karlovac, Nedjeljko Strikić. “Najveću pažnju posvećujemo dječaku koji je nažalost izgubio roditelje. Ima trajnu psihološku pomoć i danas ćemo u dogovoru s obitelji vidjeti njegov otpust – hoće li biti predvečer, danas ili sutra ujutro prema svojoj kući u Rijeci”, kazao je.

“U tim trenucima vrlo je teško da nešto suvislo reče i mislim da se nalazi u zaista teškoj situaciji, ali je vrlo dobro podnio to i razumije situaciju”, dodao je.

Dječakov stric vijest saznao na putu van Europe

Dječak od rodbine ima ujaka i baku te strica. Strica je strašna vijest da mu je brat poginuo u prometnoj nesreći dočekala na putovanju van Europe.

Obitelj će, dodaje Jutarnji, preuzeti brigu o dječaku. Podsjetimo, Jutarnji je jučer razgovarao sa svjedokom prometne koji je kazao kako je dječak nakon nesreće ponavljao da mu mama i tata nisu dobro.