Jeffrey Vella preuzima Barbieri’s i to je vjerojatno jedna od uzbudljivijih vijesti na restoranskoj sceni

Popularni restoran će se od 11. prosinca zvati JV at Barbieri’s

06.07.2016., Restoran Portrait, Dubrovnik - Chef restorana Jeffrey Vella, poznat kao glavni kuhar Esplanade, restorana 360 i sada ponovno u Dubrovniku u restoranu Portrait.
Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Poznati chef Jeffrey Vella preuzima Barbieri’s, saznaje gastro blog Kult Plave Kamenice. Vella, bivši glavni chef u Esplanadi koji trenutno vodi zagrebački street food bistro Oranž, ulazi u partnerstvo s Franom Barbierijem, nakon što je taj popularni zagrebački restoran početkom ljeta napustio Andrej Barbieri.

Restoran, inače smješten u Centru Kaptol, od 11. prosinca će se zvati JV at Barbieri’s. Odluka o partnerstvu došla je nakon nekoliko tjedana pregovora i zbog dvije ključne činjenice: Barbieri’su je hitno trebalo neko novo jako ime koje će preuzeti kuhinju, dok je Vella, piše KPK, tražio novi restoran, zbog čega se i on natjecao za Bistro Apetit koji je na kraju preuzeo Marin Rendić.

Vella sastavio novi meni

Inače, nakon odlaska chefa Barbierija kuhinju u Barbieri’su preuzeo je njegov sous chef Nikola Knežić. “Ostajemo i dalje pri konceptu bistroa kako smo i počeli, s jednostavnijim jelima, ali u modernoj prezentaciji”, rekao je tada 31-godišnji Knežić.

Sada je Vella sastavio novi meni u kojem su, recimo, neka od jela: Dimljeni sporo kuhani buncek, poširani žumanjak, istarski tartufi, zatim Sporo kuhana plećka kozlića, hotdog, glazirana mrkva i luk ili Gulaš od jadranske hobotnice, gorke masline i korjenasto povrće. Cijeli jelovnik poslao je Kultu Plave Kamenice stoga ga detaljnije možete proučiti ovdje.