Opet se pojavila vijest da Spotify dolazi u Hrvatsku. Ovu srijedu

Za sada su informacije šture, no šanse za dolazak su mu najbolje do sada

ZADNJA IZMJENA: srp 13, 2020
Foto: Getty Images for Spotify

Najveća globalna platforma za streaming glazbe, Spotify, u srijedu bi mogla doći u Hrvatsku. Iako je posljednjih godina već nekoliko puta najavljivan dolazak Spotifyja, kako piše Netokracija, glasine su se intenzivirale nakon što su iz kompanije digitalnim distributerima glazbe najavili da planiraju širiti tržište. O dolasku Spotifyja u Hrvatsku pisali su i neki specijalizirani portali, poput MusicBoxa.

Servis bi u srijedu trebao biti predstavljen u Rusiji, ali osim u Rusiju, trebao bi doći i u Hrvatsku, Sloveniju, Srbiju, Makedoniju i Albaniju te na Kosovo. Trenutno nema informacija kolika bi trebala koštati mjesečna pretplata za servis, no to bi trebalo biti poznato u srijedu, ako zbilja dođe na hrvatsko tržište. Očekuje se da mu cijena neće previše odstupati od konkurencije poput Apple Musica koji košta između 44,99 i 69,99 kuna mjesečno. No, dostupna će biti i freemium usluga, koja će biti besplatna uz povremene reklame.

ZAMP je dolazak najavio još krajem 2018. godine

Spotify je kao servis osnovan 2006. godine u Švedskoj, a uz glazbu, nedavno je počeo nuditi i podcastove. Da je Spotify ozbiljan s podcastovima dokazuje i njihova nedavna akvizicija, kad su osigurali ekskluzivna prava za Joe Roganov podcast, jedan od najpoznatijih i najpopularnijih podcastova na svijetu.

Spotify je trenutno dostupan u više od stotinu zemalja svijeta, a zanimljivo je da je prije Hrvatske bio dostupan u Palestini, zemlji koja je nedavno prije dolaska Spotifya tek dobila mobilni internet. O dolasku u Hrvatsku pisalo se još krajem 2018. godine, kada se oglasio ZAMP koji je tvrdio kako je sve dogovoreno sa švedskom kompanijom. Međutim, ta ZAMP-ova objava ubrzo je nestala sa službenih stranica.

Ivan Luzar
Telegram autor
1819 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program