Ako volite hororac The Purge kao mi, dopast će vam se ova vijest: sad se snima i serija

James DeMonaco, koji je osmislio cijelu franšizu The Purge, radi seriju za Syfy

FOTO: screenshot

Syfy, američka TV kuća u vlasništvu NBCUniversala, dugo je bila poznata po prilično jeftinim serijama, no to se u posljednje vrijeme promijenilo hitovima The Expanse i Dark Matter koje su se pokazale kao jedne od najboljih SF serija u posljednje vrijeme, te su zaradile vrlo dobre ocjene kritičara.

Syfy je sad najavio novi ambiciozan projekt; seriju The Purge prema popularnom distopijskom filmskom serijalu istog naziva. Za one koji ne znaju, radnja filma se vrti oko budućnosti u kojoj je američka vlada odredila jedan dan u godini, nazvan The Purge odnosno Pročišćenje, kada su ubojstva, nasilje i bilo koji oblik kriminala legalni unutar propisanih dvanaest sati.

U prvom filmu The Purge iz 2013. zvijezde su bili Ethan Hawke i Lena Headey. Nakon toga su uslijedili The Purge: Anarchy godinu dana kasnije, te The Purge: Election Year iz 2016. koji se pokazao najuspješnijim u serijalu sa zaradom od više od 118 milijuna dolara.

Serija bi trebala stići u srpnju ove godine

Gabriel Chavarria (War for the Planet of the Apes ) glumit će glavnog lika serije Miguela, američkog marinca koji se vraća u svoj rodni grad nakon što dobije zagonetnu poruku od svoje sestre Penelope (Jessica Garza).

Vraća se taman u vrijeme Pročišćenja, ali je spreman suočiti se sa svim nasiljem koje ga čeka na putu do njegove sestre. Ono što Miguel ne zna jest da je njegova sestra prisegnula lojalnost kultu koji štuje Pročišćenje te je prisegnula žrtvovati se za vođu kulta.

Tvorac serije je James DeMonaco koji je osmislio cijelu franšizu The Purge. Točan datum premijere serije još nije poznat, ali kako prenosi Deadline, emitiranje prve epizode bi se moglo poklopiti s već najavljenim najnovijim nastavkom filmske franšize, The First Purge, koji je najavljen za 4. srpnja.