Čini se da bi ‘Gremlins’, najslađi horor u povijesti, konačno mogao dobiti remake

Iako su pokušali par puta snimiti novu verziju, studio se kune da su sada ozbiljni

FOTO: Warner Brothers

Krene pa stane. Krene super, pa propadne jako. Krene, pa stane. To je životna priča remakea ‘Gremlinsa’. Ali sada se čini da stvari ponovno kreću na bolje. I to ovaj put za ozbiljno. Warner Borthers, studio koji je vlasnik prava franšize, je zaposlio Carl Ellswortha da napiše scenarij. Što je jedan korak do potpisivanja ugovora s nekim tko bi film mogao režirati. A onda smo na konju.

Ellsworth je poznat po svojim horor scenarijima poput ‘Disturbie’, ‘The Lat House on th Left’ i ‘Red Eye’. Istina, nisu baš genijali, ali ako nam treba loš scenarist da opet vidimo Gremlinse, neka. Teško će se mjeriti s orginalom, s obzirom da je za njega scenarij pisao Chris Columbus, a režirao ga legenda horor žanra Joe Dante. Jedina mala utjeha je što će Columbus biti producent novog filma, zajedno sa Steven Spielbergom koji je bio producent i orginalnih Gremlinsa.

Superheroji i kopanje po prošlosti

Osim producenata i scenarista, o ovom projektu još uvijek ne znamo ništa. Što je šteta, jer kada bi znali, možda bi ih mogli zaustaviti. Imam veliku skepsu prema ovom filmu. Glavni razlog je, naravno, to da su mi Gremlinski važan dio djetinjstva. A srce mi pukne svaki put kad mi netko uništi neki od likova koje sam volio u djetinjstvu (da, tebe gledam Christopher Nolan, hvala ti što si mi ubio Batmana).

Drugi razlog je puno gori. Što ako uspije. Već sada nam se većina filmova koji izlaze svodi na superheroje i remakeove starih filmova. Volim i jedno i drugo, ali ako postanu preveliki, hoće li itko producirati ikakve drugačije filmove?

https://www.youtube.com/watch?v=-14d51QTVjo