Čini se da postoji jedan sasvim dobar razlog zašto se zvijezde prva 2 'Jurassic Parka' neće pojaviti u novom filmu

Producenti su odlučili da moraju žestoko izbrisati sve veze s filmovima iz 90-ih

Kad ‘Jurassic World’ krene s prikazivanjem u američkim kinima ovog tjedna, predstavit će franšizu o dinosaurima jednoj posve novoj generaciji. No (na razočaranje mnogih) neće to učiniti s glavnim likovima iz prva 3 filma. Ian Malcolm (Jeff Goldblum), Alan Grant (Sam Neill) i Ellie Sattler (Laura Dern) neće se uopće pojaviti u novom filmu, i za to postoji konkretan razlog: izvršni producent Steven Spielberg se htio u potpunosti fokusirati na budućnost i ostaviti prošlost iza sebe.

Redatelj “Jurassic Worlda”, Colin Trevorrow, u nedavnom intervjuu je progovorio o tom trojcu i njihovu izostanku iz novog filma. “Nikad nitko nije predložio da njih troje ponovno budu u filmu. Ja sam pregledao doslovne sve verzije scenarija, i nikad se ta imena u njemu nisu pojavila. Tu odluku je donio Steven Spielberg jer je htio da ‘Jurassic World’ bude film za jednu novu generaciju i da ga se ne povezuje s 90-ima”, rekao je Trevorrow.

Samo jedan lik iz prvog filma

Ian Malcolm, Alan Grant i Ellie Sattler su se zajedno pojavili u prvom ‘Jurassic Parku’ kad su morali surađivati kako bi preživjeli horor na otoku Nublar. U drugom dijelu glavnu ulogu je imao Malcolm, dok su u trećem dijelu u prvi plan vraćeni Grant i Sattler. Jedini lik koji je pojavio u prvom filmu, a sudjelovati će i u novom je Dr. Henry Wu kojeg glumi BD Wong.

Ovo je samo posljednja u nizu loših vijesti za sve fanove starih nastavaka ove franšize. Nakon što foršpani nikoga nisu oduševili, potpuni raskid veza i referenca sa originalom neće sjesti dobro. No čini se da je to Spielbergov cilj, i da želi izgraditi franšizu ispočetka. Sretno s tim.