Ben Affleck će imati dva posla na novom 'Batmanu'. Bit će redatelj i glavni glumac

Affleck je veliki obožavatelj Batmana, a za tu franšizu se vezao dugoročno

Filmski studio Warner Bros. i DC nemaju namjeru odustati od konkuriranja Marvelu. Uz film “Batman vs. Superman”, pripremaju dva nastavka “Justice Leaguea”, pa čak i samostalne filmove za Wonder Woman, Aquamana, The Flasha, Cyborga i Green Lanterna. No što se događa s novim solo filmom o Batmanu? Jedan duži period je vladalo zatišje vezano za taj film, a prva nova vijest koja se pojavila je poprilično velika. Naime, neki izvori tvrde kako će Ben Affleck režirati novi film o Vitezu tame.

Podsjećamo, Affleck će glumiti Batmana u novom filmu u kojem dijeli minutažu sa Supermanom, a holivudski insajderi sad tvrde kako će ovaj glumac idući film samostalno režirati i u njemu glumiti glavnu ulogu. Prvotno je bilo najavljeno i da će novi “Batman” doći u kina tek 2019., no prema novim informacijama izlazak je pomaknut na godinu dana ranije. Chris Terrio, koji je autor scenarija za oba “Justice League” filma, trebao bi napisati scenarij i za Affleckovog “Batmana”.

https://twitter.com/Batmancanseeyou/status/613974501156503552

Iako će mnogi posumnjati u Affleckove sposobnosti da ovako veliki projekt režira i odglumi sam, treba imati na umu da je on znatno napredovao od dana “Giglia” i “Daredevila”. On je danas Oscarom nagrađeni redatelj čiji film “Argo” je pobrao tri zlatna kipića, uključujući onaj za najbolji film. Usput rečeno, scenarij za “Argo” napisao je upravo Chris Terrio.

Čini se da se Affleck dugoročno vezano za Batman franšizu. Nakon što “Batman vs. Superman” izađe, tu ulogu ponoviti će i u “Suicide Squadu” čije je snimanje upravo u tijeku. Studio Warner Bros. još uvijek nije potvrdio ove glasine.