Događaj mjeseca: Pozivamo vas na promociju knjige 'Bili libar 2' Borisa Dežulovića

Pored autora, o knjizi će govoriti i književnik Miljenko Jergović, sportski novinar Mićo Dušanović te glavni urednik Telesporta Aleksandar Holiga

FOTO: VJEKOSLAV SKLEDAR/TELEGRAM

U utorak 16. siječnja u 19 sati u zagrebačkoj Laubi održava se predstavljanje knjige “Bili libar 2” Borisa Dežulovića – nastavak velikog Telegramovog hita koji donosi 12 još raskošnijih, čudesnijih i luđih priča o jednom nogometnom klubu, ali ne samo o njemu.

O knjizi “Bili libar 2”, pored autora, na predstavljanju će govoriti i književnik Miljenko Jergović, sportski novinar Mićo Dušanović te glavni urednik Telesporta Aleksandar Holiga. Ulaz je besplatan i pozvani su svi čitatelji Telegrama.

“Dežulović svijet gleda najčešće s tribine, a vidi ga bolje nego Gagarin. I to što vidi on izlaže tako da čitaocu zastaje dah, pa kad dođe do kraja, hoće produžetke. Neće penale, hoće uzvrat”, rekao je Sinan Gudžević. “Žalosna je činjenica da je Hajduk uvijek djelovao bolje na papiru nego na travnjaku. Imao je bolje pisce nego nogometaše, a najbolji je među njima, treba li to uopće napominjati, Boris Dežulović”, piše pak Ante Tomić.

Riječ autora

“‘Kad je o Hajduku riječ onda je sve moguće’, zabilježio je još i stari Meštar, ali slabo bi se pisci i izdavači kruha najeli oslonjeni na mogućnosti svemogućeg Hajduka i čekajući savršeni tajming. Ja sam stoga domislio bolju ideju.

Pred vama je Bili libar 2, drugi dakle po redu, drugi od koliko god ih bude trebalo. Jednom, naime, jednog dana, kad-tad, i ja ću završiti rukopis i dati novi Bili libar u štampu – Bili libar 5 ili 12, svejedno – Hajduk će onda iznenada porazbijati Dinamo 4-2 i naći se pred dugo i predugo, biblijski iščekivanim naslovom prvaka, a urednik Aleksandar Holiga nazvat će me iz štamparije i pitati što da radimo.

Jednom, jednog dana, kad-tad, i ja ću posljednje poglavlje Bilog libra dovršavati pred trideset pet hiljada pomahnitalih gledatelja u divljoj plebejskoj svetkovini na Poljudu. A do tada, čitaoci, dragi hajdukovci naši, dozvolite i piscu ove knjige da završi posao i pohita pred televizor, pa da zajedno s vama uroni u snove”, kazao je Dežulović.

Narudžba knjige

Knjigu u kojoj će vam Dežulović reći mnogo toga o sebi; mnogo više nego što ste mogli saznati čitajući njegove kolumne možete naručiti na ovom linku.

U nakladi Telegrama dosad su izašle hit knjige autora kao što su Sanja Modrić, Aleksandar Stanković, Zrinka Paladino i Rajko Grlić, a sve ih možete pronaći i naručiti ovdje.