Danas u Laubi predstavljanje nove Dežulovićeve knjige: o 'Bilom libru' govorit će Jergović, Gudžević i Holiga

Bili libar izlazi u nakladi Telegrama, a sadržava Dežulovićeve sportske priče i eseje

Danas, u četvrtak 16. lipnja od 20 sati, u zagrebačkoj Laubi održava se predstavljanje Bilog libra, nove knjige Borisa Dežulovića u nakladi Telegrama. O Bilom libru, osim autora, govorit će književnik i novinar Miljenko Jergović, esejist i kolumnist Sinan Gudžević, te urednik knjige, glavni urednik Telesporta, Aleksandar Holiga.

Bili libar sadržava Dežulovićeve priče o Hajduku, sportu, ljubavi i vječnom životu. Pogovor za knjigu napisao je novinar i pisac Ante Tomić, ustvrdivši kako je “žalosna činjenica da je Hajduk uvijek djelovao bolje na papiru nego na travnjaku. Imao je bolje pisce nego nogometaše, a najbolji je među njima, treba li to uopće napominjati, Boris Dežulović”.

Nitko o sportu ne piše poput Dežulovića. Riječ je o pripovjedaču koji i od minornog, sporednog detalja može isplesti epsku priču. Njegove priče sportske tematike rijetke su, ali legendarne, pa smo izuzetno ponosni što ih sada možemo ponuditi na 300 stranica tvrdog uveza.

Prednarudžba za pretplatnike Telegrama

U ovoj knjizi reći će vam Dežulović mnogo toga o sebi, mnogo više nego što ste mogli saznati čitajući njegove kolumne o poslovično teškim društveno-političkim temama, ali neće vam dati da se za to uhvatite. Koristit će Hajduk kao medij razotkrivajući sebe, a sebe da bi razotkrio Hajduk na način na koji nitko nikad nije.

Bili libar u knjižarama će se naći za desetak dana, a za čitatelje Telegrama omogućili smo ekskluzivnu prednarudžbu: možete je naručiti već danas, kako biste bili među prvima koji će kroz desetak dana dobiti novog Dežulovića. Pretplatnici Telegrama i Telesporta Bili libar mogu kupiti po posebnoj cijeni od samo 99 kuna, odnosno 50 kuna manje od redovne, koja iznosi 149 kuna.