Dr. Dre otkrio kako je odbio hrpu scenarija prije nego je pristao da se snimi film o N.W.A.

Članovima grupe je bilo najvažnije da film bude što autentičniji

LAS VEGAS, NV - APRIL 23: (L-R) Actor Dr. Dre, director F. Gary Gray and actor Ice Cube attend Universal Pictures Invites You to an Exclusive Product Presentation Highlighting its Summer of 2015 and Beyondat The Colosseum at Caesars Palace during CinemaCon, the official convention of the National Association of Theatre Owners, on April 23, 2015 in Las Vegas, Nevada.   Alberto E. Rodriguez/Getty Images for CinemaCon/AFP
FOTO: AFP

Polovicom kolovoza u kinima će se pojaviti “Straight Outta Compton”, film o legendarnoj i jednoj od najnotornijih hip hop grupa svih vremena, N.W.A. Riječ je ujedno i o jednoj od najiščekivanijih glazbenih biografija u posljednje vrijeme koja se bavi detaljnim prikazom uspona i pada ove kontroverzne skupine.

Tim povodom je voditelj Fab Five Freddy razgovarao s nekim od članova ove grupe, a dijelovi tog razgovora objavljeni su u ovom video prilogu koji uključuje i uvid u proces snimanja samog filma. Freddy je dosta povezan s N.W.A., jer je upravo on bio jedan od prvih koji ih je intervjuirao na početku njihove karijere za emisiju Yo! MTV Raps.

Dr. Dre je u razgovoru s njim otkrio kako u to vrijeme nije mogao ni zamisliti da će se gotovo četvrt stoljeća kasnije snimati film o njegovoj grupi. MC Ren je dodao kako je film morao biti snimljen na autentičnim lokacijama kako bi djelovao što realnije. Najveći dio je snimljen u Comptonu, dijelu Los Angelesa poznatom po visokoj stopi kriminala.

Ice Cube je spasio film od propasti

Dre je nedavno u sklopu nove Beats 1 radio postaje (koja je dio novog Apple Music servisa) pokrenuo vlastitu emisiju The Pharmacy na kojoj je progovorio o tome kako je bilo vrlo skeptičan oko tog filma kad mu je prvi put predložen. “Prvih par scenarija koje sam dobio su bili otrcani i loši. Nisam htio da se napravi nešto što neće biti dostojno važnosti N.W.A. Kad se Ice Cube uključio u priču, scenarij je prerađen i ta verzija mi se svidjela. Potom se projektu priključio i redatelj F. Gary Gray i tad sam znao da smo na pravom putu”, izjavio je Dre.

Dr. Dre i Ice Cube producirali su ovaj film, u kojem se pojavljuje i Paul Giamatti u ulozi njihova famoznog menadžera Jerrya Hellera. Redatelj filma, F. Gary Gray, dugogodišnji je suradnik Cubea i Drea i tijekom devedesetih je režirao brojne njihove spotove.