Film o najnotornijoj hip hop grupi svih vremena dobio je novi uzbudljivi trailer

Snimanje su od prvog dana pratile kontroverze, od svađa pa sve do ubojstva na setu

Rane godine grupe N.W.A prikazane su u novom traileru za “Straight Outta Compton”, biografskom filmu koji prati kontroverznu karijeru ove grupe, te njihov uspon i pad u kasnim osamdesetima.

Trailer prati Icea Cubea (kojeg glumi njegov sin O’Shea Jackson Jr.), Dr. Drea (Corey Hawkins) i Eazy-E-a (Jason Mitchell) tijekom snimanja njihovog kultnog debitantskog albuma, po kojem je i film dobio ime. Sve se to događalo u vrijeme dok je Los Angeles bio obilježen problemima sa nasiljem među bandama i policijskom brutalnošću. U tom ozračju isplivao je N.W.A praćen nevjerojatnim interesom ali i brojnim kontroverzama.

N.W.A su stvoril novu nišu

Dr. Dre i Ice Cube producirali su ovaj film, u kojem se pojavljuje i Paul Giamatti u ulozi njihova famoznog menadžera Jerrya Hellera. Redatelj filma, F. Gary Gray, dugogodišnji je suradnik Cubea i Drea i tijekom devedesetih je režirao brojne njihove spotove. U nedavnom intervjuu Gray je izjavio da mu je bilo jako bitno naglasiti kulturološku važnost ove grupe. “Ovaj film nije toliko drukčiji od npr. ‘Social Networka’ ili ‘American Graffiti’. Uzeli smo određeno mjesto i vrijeme u Americi gdje se događalo nešto važno i uzeli glavnog protagonista. A N.W.A su bili upravo to, stvorili su posve novu nišu”, rekao je redatelj.

Nasilje prikazano u “Straight Outta Compton” prelilo se i na samo snimanje filma. Prvo je izbila pucnjava na setu već tijekom prvih dana snimanja, a sve je kulminiralo kad je poznati glazbeni mogul Suge Knight nedavno autom pregazio i ubio osobu nedaleko od lokacije gdje se snimao film.

“Straight Outta Compton” će se početi prikazivati u američkim kinima u kolovozu.