Dr Luke, svjetski poznati producent, mogao bi uskoro zbog sumnje da je silovao klijenticu ostati bez posla

Sony bi se mogao riješiti Dr Lukea jer šteti ugledu tvrtke

BEVERLY HILLS, CA - JANUARY 25: Producer Dr. Luke (L) and recording artist Miley Cyrus attend the 56th annual GRAMMY Awards Pre-GRAMMY Gala and Salute to Industry Icons honoring Lucian Grainge at The Beverly Hilton on January 25, 2014 in Beverly Hills, California.   Larry Busacca/Getty Images for NARAS/AFP
FOTO: AFP

Priča se da će izdavačka kuća Sony prekinuti suradnju s poznatim producentom Dr Lukeom koji se našao usred skandala nakon što ga je pjevačica Kesha optužila da ju je seksualno zlostavljao i potom tražila raskid ugovora. Zbog toga javnost već neko vrijeme od spomenute izdavačke kuće očekuje da se riješi poznatog producenta godinu dana prije isteka njegovog ugovora.

Pritisak javnost na Sony pojačao se nakon što je Keshi sudskim putem onemogućeno da raskine ugovor s Dr Lukeom kojeg je prethodno tužila zbog silovanja – taj proces, inače, još uvijek traje. No, njezin petogodišnji ugovor s producentskom kućom Kemosabe Records (koju je pokrenuo Dr Luke i kasnije ju prodao Sonyju) ostao je zbog toga na snazi.

Velika podrška kolega

Kesha uživa veliku podršku kako javnosti tako i svojih poznatih kolegica i kolega poput Adele, Lady Gage, Kelly Clarkson i Lorde. To je još jedan razlog zbog kojega se očekuje da bi Sony mogao raskinuti ugovor s Dr Lukeom jer bi se u suprotnom mogao zamjeriti nekima od najvećih zvijezda današnjice. I usput ostati bez gomile novaca, dakako.

U međuvremenu je najavljeni i veliki prosvjed Keshinih fanova zakazan za petak ispred Sonyjeve središnjice u New Yorku. Inače, tad bi Sonyjevim glavešinama trebali predati i peticiju koju je potpisalo više od 400 tisuća ljudi, a kojom se traži raskid ugovora između Keshe i trvtke Kemosabe Records.

Sonyjev ugled doveden u pitanje

“Kesha nema pravnih osnova za raskid ugovora s Dr Lukeom, ali Sony si ne može priuštiti da ga sve Adelee ovog svijeta prestanu podržavati”, poručeno je iz izvora bliskih upravi. “Zapravo je jako čudno i zbunjujuće što to dosad nije riješeno, osobito za ljude zaposlene u Sonyju”, dodao je neimenovani djelatnik.

No, Lukeov odvjetnik osporava ove navode tvrdeći da se radi o lažima. “Te informacije nisu točne. Luke i Sony imaju sjajan odnos. Njegovi zastupnici u svakodnevnim su kontaktima s najviše rangiranim ljudima u Sonyju i tako nešto se nikad nije spominjalo”, poručio je Dr Luke preko svog odvjetnika.