Napokon objavljena imena kandidata za mjesto šefa riječkog HNK: Kazališno vijeće podijeljeno između Vrgoč i Siriščevića

Kazališno vijeće dva je glasa dalo Dubravki Vrgoč, dva glasa Draženu Siriščeviću, dok je jedan glas ostao suzdržan

FOTO: Pixsell/Telegram

Nakon provedenog natječaja za izbor intendanta u riječkom Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca, tamošnje je Kazališno vijeće jučer provelo intervjue s kandidatima za mjesto intendanta, odnosno s Draženom Siriščevićem, Anom Vilenicom i Dubravkom Vrgoč.

Članovi Vijeća su, nakon provedenih intervjua, glasali o prijedlogu kandidata za imenovanjem intendanta te je tako dva glasa dobila Dubravka Vrgoč, dva glasa su otišla Draženu Siriščeviću, dok je jedan glas bio suzdržan. Zaključak s glasovanja članova Vijeća potom je dostavljen gradonačelniku Grada Rijeke Marku Filipoviću.

Članovi Kazališnog vijeća su Branko Mijić, Aleksandar Mijatović, Romeo Drucker, Manuela Paladin Šabanović i Krešimir Škunca.

Filipović odlučuje

S obzirom na to da je Vijeće podijeljeno između dva kandidata, na gradonačelniku Filipoviću je odluka da odabere jednog svojom voljom ili će doći do raspisivanja novog natječaja.

Podsjetimo, Kazališno vijeće je u studenom donijelo Odluku o raspisivanju natječaja za imenovanje intendanta/intendantice HNK Ivana pl. Zajca Rijeka te su stigle četiri pravodobne prijave, od kojih jedna nije sadržavala četverogodišnji program rada Kazališta stoga se nije ni razmatrala.

Mi smo prošli tjedan pisali o neobičnoj praksi neobjavljivanja imena kandidata po završetku natječaja.