Svi očekuju da loši glumci budu loši. Ali od ovih loših glumaca nitko nije očekivao ovih 7 sjajnih uloga

Lakše je biti dobar glumac u lošoj ulozi, nego loš glumac u dobroj ulozi

Actor Dwayne Johnson attends the premiere of Warner Bros Pictures' film “San Andreas,” May 26, 2015 at TCL Chinese Theater in Hollywood , California.   AFP PHOTO / ROBYN BECK
FOTO: AFP

Postoje svakavi glumci, neki bolji neki lošiji. No, nekako mi se čini da gotovo ništa od njihova uspjeha ne leži u njihovu talentu. Pogledajte samo Hollywood. Kako bismo to mjesto mogli definirati drugačije doli sabirišta mediokriteta čiji uspjeh ovisi poglavito o tome da su se pronašli u pravo vrijeme na pravom mjestu?

Pokušali smo pronaći glumce koji nisu neki osobiti glumački kapaciteti, ali su ipak uspjeli nekim čudom uhvatiti tu jednu ulogu koja je bila toliko dobra da je i njih same učinila malo boljim glumcima.

1. Justin Timberlake: Alpha Dog

Ako dosad niste pogledali taj film, ja vam nalažem da ga odmah skinete. Film je to koji nudi gledatelju svašta – od osrednjih ostvarenja do briljantnih momenata. No, ono što u cijeloj toj priči vjerojatno najviše čudi je gluma Justina Timberlakea. Izašao je iz svoje uobičajene ljušture i izvukao iz sebe nešto što nitko od njega nikad nije očekivao. Sumnajte li u moje riječi, pričekajte finalne scene. Uloga koju je odigrao u ovom filmu nešto je čime bi se svakako trebao ponositi.

2. Hugh Grant: About a Boy

Ovo je film u kojem se je Hugh Grant nekako uspio toliko uživjeti u svoju ulogu da se gotovo čini da je dobila nekakve neslućene dubine. Da se razumijemo, nije to nikakva uloga koja bi mu donijela Oscara, ali je teško zamisliti da bi je itko drugi odigrao bolje od njega.

3. Adam Sandler: Funny People

Većina bi ljudi rekla da je ovaj komičar svoj maksimum dao u filmu „Punch Drunk Love“, ali ja se ne bi nužno složio. Sve što je tamo radio uključivalo je hodanje i šutnju uz pokoji ispad bijesa. No, ovaj film pokazao je sav njegov talent.

4. Dwayne The Rock Johnson: Pain and Gain

Zaboravite sve što je dosad ovaj momak napravio, usmjerite svoju pažnju na ovaj film. Svi u filmu su dobri, ali The Rock je uspio nešto što nikad nitko na svijetu nije od njega očekivao – bio je odličan. Nakon ovog filma gotovo se može zamisliti da ima nekog talenta.

5. Hyden Christensen: Shattered Glass

Tko bi pomislio da će se ovaj glumac nakon Anakina Skywalkera više ikad odvažiti stati pred kameru? Mislim da je to bio jedini film koji će on ikad napraviti, a da ja kažem da sam se zaljubio u njegovu glumu.

6. Mickey Rourke: The Wrestler

Nije to bio samo kratki i senzacionalni comeback, nego i najjači glumački moment u cijelom dugom životu Mickeya Rourkea. Pričamo o čovjeku koji nikad u životu nije bio nominiran ni za kakvu nagradu, a onda je postao ozbiljni favorit za Oscara (Golden Globea je odnio kući). U ovom su se slučaju zvijede posložile tako kako se nikad nakon njega ni za koga više neće.

7. Silvester Stallone: Rocky Balboa

Kad je Stallone kupovao prava za ovaj film (koji mu je osigurao Oscara) bio je uvjeren da je on jedini koji može odigrati naslovnu ulogu. I nije se prevario, neka je barem jednom u životu nešto napravio kako treba.