I Zoran Milanović morao priznati: ‘Bez obzira na sve između mene i Dežulovića, Bili libar velemajstorska je knjiga’

Zanimljiva je to izjava u kontekstu dosadašnjih polemika koje je predsjednik vodio s čuvenim piscem i novinarom

Tijekom današnjeg obraćanja novinarima, predsjednik Zoran Milanović pohvalio je knjigu Borisa Dežulovića. Na pitanje što trenutno čita, odgovorio je – Bili libar. “To je velemajstorski napisano. Tko ne voli Hajduk, neće voljeti ni tu knjigu”, rekao je danas Milanović.

Zanimljiva je to izjava u kontekstu dosadašnjih polemika koje je predsjednik vodio s čuvenim piscem i novinarom. Prije nešto više od godinu dana, Milanović je primjerice izjavio kako je Dežulović “obično piskaralo” i da su mu tekstovi “polupismeni”.

U to vrijeme Dežulović je vodio prosvjed u Vruji protiv bespravne gradnje splitskog poduzetnika Stipe Latkovića, Milanovićevog donatora, zbog čega su njih dvojica ušli u javni sukob. Predsjednik ga je tada nazvao i “vikingom Ragnarom iz Piska”. Danas je pak izjavio kako, unatoč svim razlikama između njih dvojice, mora pohvaliti Dežulovićevu knjigu.

Priče o Hajduku i vječnom životu

Bili ribar izdan je u Telegramovoj nakladi prošloga svibnja, a sadrži Dežulovićeve priče o sportu, Hajduku, ljubavi i vječnom životu. Dio priča iz Bilog libra izlazio je na Telesportu i drugim izdanjima, a neke su sasvim nove i nikad dosad objavljene.

“Pitate li Borisa Dežulovića, po svoj prilici će vam slagati da Bili libar nije, barem dijelom, i knjiga o Borisu Dežuloviću”, kazao je na promociji urednik knjige i glavni urednik Telesporta, Aleksandar Holiga: “Pitate li mene, koji sam imao tu čast sudjelovati u ovoj akciji iz koje je pao gol, to je knjiga o ljubavi i vječnom životu”.


* Kako do knjige Bili libar? Ako još niste pretplatnik Telegrama, a želite Dežulovića po posebnoj cijeni, kliknite ovdje i odaberite jedan od pretplatničkih paketa, nakon čega će vam Bili libar biti dostupan po pretplatničkoj cijeni.