'Nemoguća misija 8', 'Top Gun 3' i jedna svemirska poslastica: Ovo su novi projekti Toma Cruisea

'Top Gun: Maverick' je film s najvećom zaradom u Cruiseovoj karijeri, 1,49 milijardi dolara

FOTO: Getty Images via AFP

Početkom ovoga tjedna, američki glumac Tom Cruise potpisao je neekskluzivni ugovor s tvrtkom Warner Bros no, kako piše Deadline, čini se da će još neko vrijeme biti zauzet u Paramountu.

Naime, priča se da se taj filmski studio priprema na snimanje trećeg dijela “Top Guna”, za koji nacrt scenarija trenutno piše Ehren Kruger, inače koscenarist filma “Top Gun: Maverick”.

Nemoguća misija 8

Kruže i glasine kako će Cruise za potrebe snimanja ovog filma raditi s istom ekipom kao i na “Mavericku”, a to su Miles Teller i Glen Powell, producenti Jerry Bruckheimer i David Ellison, a Joe Kosinski navodno će ili režirati ili producirati.

Podsjetimo, “Top Gun: Maverick” je film s najvećom zaradom u Cruiseovoj karijeri, 1,49 milijardi dolara. Prošle je godine film bio nominiran za nagrade Oscar u šest kategorija, a osvojio je onu za najbolji zvuk.

AFP

Cruise za Paramount trenutno snima “Nemoguću misiju 8” koja se očekuje u 2025., dok se u Universalu priprema i glumčev film u režiji Douga Limana u kojem će nas Cruise, kako je najavljeno, “odvesti u svemir”.

Legenda filmske industrije

Kao rezultat dogovora između Warner Brosa i Toma Cruisea, njegova će produkcijska tvrtka imati urede u Warner Bros Discoveryju u Burbanku, a konkretni projekti još nisu objavljeni.

“Oduševljeni smo što možemo raditi s Tomom, koji je apsolutna legenda filmske industrije. Radujemo se što ćemo njegovu genijalnost oživjeti na ekranu u godinama koje dolaze” objavio je Warner Bros.

Cruiseovi prethodni projekti s tom kućom bili su “Intervju s vampirom”, “Riskantan posao”, “Posljednji samuraj” i “Oči širom zatvorene”. Njegov posljednji projekt s tim studijem “Na rubu budućnosti” izašao je prije deset godina.