Poznat je datum premijere novog 'Jurassic World' filma, a odabran je i redatelj. Snima se svježa priča s novim likovima

Film bi trebao režirati Gareth Edwards, redatelj znanstvenofantastičnih uspješnica 'Rogue One' i 'The Creator'

FOTO: The Yomiuri Shimbun via AFP

Iako je Universal ranije ovog mjeseca objavio kako je razgovarao s redateljem filma “Bullet Train” (i nadolazećim “The Fall Guy”), američkim glumcem, kaskaderom i redateljem Davidom Leitchom – koji je kao redatelj debitirao akcijskim filmom “John Wick” iz 2014. godine – o tome da režira sljedeći film “Jurassic World”, to se nije ostvarilo, piše Empire.

Međutim, studio je sada objavio kako ima novi zanimljiv izbor: film bi, naime, trebao režirati Gareth Edwards, redatelj znanstvenofantastičnih uspješnica “Rogue One: Priča iz Ratova zvijezda” i “The Creator”.

To je logičan odabir s gledišta žanra: Edwards je također režirao “Godzillu” iz 2014., tako da su mu bliski reptili, kao i specijalni efekti. Već se piše i scenarij; Edwards na njemu radi s “kumom franšize”, velikim Stevenom Spielbergom ali i s iskusnim producentom Frankom Marshallom. Empire piše kako im se pridružio još jedan iskusni pisac, David Koepp, autor originalne priče Jurassic Parka.

Malo se zna o filmu

Malo se za sada zna o novom filmu, no Universal je izašao s informacijom da će u njemu predstaviti potpuno nove likove i priču. Četvrti film u serijalu Jurassic World označit će, zapravo, početak sasvim nove radnje (nove trilogije) tako da u njemu vjerojatno nećemo gledati nikoga iz postojeće glumačke postave (Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Sam Neill, Laura Dern, Jeff Goldblum).

Kako bilo, Edwards mora brzo početi raditi. Studio je odredio početak produkcije u lipnju, a poznat je i datum izlaska filma: Universal ga najavljuje u kinima 2. srpnja 2025. godine.

Podsjetimo, od lipnja 1993. i Spielbergovog prvog filma “Jurassic World” ova je franšiza utržila preko 6 milijardi dolara ukupne zarade diljem svijeta, a zadnji naslov “Jurassic World: Dominion” prešao je zaradu od milijarde dolara.