Riječko Art-kino ponovno otvara svoja vrata, pripremili su bogat program

U siječnju riječko Art-kino donosi mnoge nove naslove, uključujući pedeseti film Woodyja Allena 'Udar sreće'

"Udar sreće"
FOTO: Promo

Art-kino u Rijeci u četvrtak ponovno otvara svoja vrata, nakon kraće zimske stanke, i to izborom najvećih kinohitova prošle godine, doznaje se iz ovog kina.

Prvi na rasporedu, 11. siječnja je povijesna drama Martina ScorceseaUbojice cvjetnog mjeseca” s Leonardom DiCapriom, Robertom De Nirom i Lily Gladstone u glavnim ulogama.

Sljedećih dana na programu su biografsko povijesni spektakl “OppenheimerChristophera Nolana, “Asterioid CityWesa Andersona, “Barbie” Grete Gerwig i animirana avantura “Spider-Man: Putovanje kroz Spider-svijet”.

Na repertoaru i Woody Allen

Od 11. siječnja u Art-kino stiže novi, pedeseti film Woodyja Allena “Udar sreće”, a 12. siječnja nova krimi-komedija Francoisa Ozona “Zločin je moj”. Riječ je o priči o mladoj, siromašnoj i netalentiranoj glumici optuženoj za ubojstvo slavnog producenta, u Parizu 30-tih godina prošlog stoljeća.

“Voljeti Patriciju Highsmith” PROMO

Na programu ovog kina od 17. siječnja je film “Voljeti Patriciju Highsmith”, temeljen na neobjavljenim dnevnicima ove književnice. Usporedno s ovim filmom, prikazat će se i dvije filmske prilagodbe njenih romana, i to “Američki prijatelj” Wima Wendersa i “Carol” Todda Haynessa.

U siječnju Art-kino prikazuje novi film osebujnog grčkog redatelja Yorgosa Lanthimosa “Uboga stvorenja”, s Emmom Stone, Markom Ruffalom i Willemom Dafoeom u glavnim ulogama.

Nova Simovićeva izdanja filmske glazbe

Nakon premijernog izvođenja na Pula Film Festivalu, gostovanja na Indigo Festivalu u Ljubljani i u Kinoteci u Zagrebu, riječko-zagrebačka izdavačka kuća Fox & His Friends Records predstavit će svoja dva nova izdanja filmske glazbe Tomislava Simovića i u Art-kinu 25. siječnja.

Uz uvodne riječi urednika izdanja Lerija Ahela, Željka Luketića i gosta iznenađenja, publici će biti prikazana i selekcija filmova iz produkcije Zagreb filma za koje je Simović skladao glazbu.

“U suradnji s našom vodećom produkcijskom kućom iz područja animiranog filma, te Hrvatskim državnim arhivom, Hrvatskom kinotekom i Hrvatskim audiovizualnim centrom, odabrani su rijetko prikazivani i viđeni naslovi koje povezuje jedinstveni pristup soundtracku jednog od naših najvećih kompozitora filmske glazbe. Ulaz na program slobodan je za sve posjetitelje”, stoji u najavi.

Kraj mjeseca u Art-kinu donosi i novi film popularnog njemačkog redatelja i dobitnika Nagrade Velikog žirija na proteklom Berlinaleu Christiana Petzolda, komičnu dramu “Crveno nebo” o kojoj smo pisali i na Telegramu, na programu od 24. siječnja.