Robert De Niro glumi u novoj romantičnoj komediji i nismo sigurni što mu je to trebalo

De Niro igra 70-godišnjaka koji se zaposli kao stažist na modnom portalu

De Niro će se četvrti put udružiti s Russellom
FOTO: AFP/AFP

Filmski studio Warner Bros. Pictures predstavio je trailer za novu komediju “The Intern” u kojoj glavne uloge igraju Anne Hathaway i – Robert De Niro. Ovaj neočekivani par Oskarovaca okupila je redateljica Nancy Meyers.

De Niro igra 70-godišnjeg Bena Whittakera, udovca koji shvaća da mu je dosadno u mirovini te odluči potražiti posao. Nakon što mu se ukaže prilika za stažiranjem, odluči je iskoristiti i zapošljava se u redakciji internet portala koji se bavi modom i kojeg uređuje Jules Ostin (Anne Hathaway). Usprkos tome što su svi zaposleni tamo 40 ili više godina mlađi od njega, Whittaker postaje miljenik i asistent urednice.

Nancy Meyers poznata je kao redateljica koja zna kako snimiti lagane i lepršave komedije koje istovremeno ne pretjeruju s bajkovitošću i koliko-toliko se drže realnih situacija. Iza sebe ima filmove kao što su “Otac mladenke” 1 i 2, te “Zamka za roditelje”. U filmu “The Intern” uz De Nira i Hathaway glume Rene Russo, Anders Holm, Andrew Rannells, Adam Devine, Celia Weston, Nat Wolff, Linda Lavin i Zack Pearlman.

Lijenost pod stare dane

Pitanje koje se ovdje nameće i nemoguće ga je zaobići je – zašto De Niro prihvaća ovakve uloge? U svojoj bogatoj karijeri glumio je svakakve uloge; bio je boksač, gangster, lovac na glave, taksist, vatrogasac, otac i svekar. Iako trailer (i De Niro skupa s njim) djeluje simpatično, mislimo da bi ovaj glumac sam trebao imati više poštovanja prema svojoj impresivnoj karijeri i zaobići gaže poput ove, a i onih koje je odradio u filmovima “Last Vegas” i “The Big Wedding”.

Dojam je da se ovom 71-godišnjaku više baš i ne da provoditi puno vremena na filmskom setu i stoga bira filmove zbog kojih ne mora putovati i koje može snimiti relativno brzo. To je potpuno razumljivo s obzirom na njegovu dob, ali bilo bi dobro da uskoro prestane s tim jer reputacija se gradi godinama, a može se uništiti u vrlo kratkom roku.