Stiže 2. sezona Sluškinjine priče, a autori najavljuju da bi mogli izvesti Igru prijestolja, i početi ubijati likove

Nova sezona trenutno jedne od najpopularnijih serija stiže 25. travnja

FOTO: screenshot / Hulu

Handmaid’s Tale, odnosno Sluškinjina priča, serija je o kojoj, otkad je izašla prva epizoda, pričaju apsolutno svi. Na prošlogodišnjima Emmyjima pokupila je gomilu nagrada, a fanovi sad čekaju drugu sezone koja je najavljena za 25. travnja, kada Hulu premijerno prikazati prve dvije epizode nove sezone.

O drugoj sezoni se, zapravo, i dalje ne zna previše, ali producenti su sad ipak izašli s par konkretnih detalja o radnji i likovima od kojih dio, bojimo se, neće preživjeti.

U novoj sezoni nitko nije siguran

“Svatko bi mogao umrijeti”, rekao je izvršni producent Warren Littlefield. No, tvorac serije Bruce Miller pokušao je malo ublažiti ovu objavu pa je rekao kako će barem jedna od protagonistica uspjeti pobjeći iz izolacije Gileada.

Kraj prve sezone ostavio je fanove s pitanjem kakve sudbine očekuju glavne protagonistkinje te koga ćemo sve gledati u nastavku serije. Nakon spomenutog panela stvari su nešto jasnije, pa vam donosimo ono što je zasad poznato. UPOZORENJE: slijede spoileri.

June (Offred)

Elisabeth Moss se, naravno, i u drugoj sezoni vraća u glavnoj ulozi. Nekada je bila June, sada je u ropstvu Gileada poznata kao Offred. U drugoj sezoni je trudna i evidentno će pokušati napraviti sve kako bi svoje nerođeno dijete na neki način spasila od Gileada.

U drugoj sezoni Offred će nastaviti biti buntovna, možda i više nego u prvoj sezoni zbog svog majčinskog instinkta da zaštiti nerođeno dijete. No, to će sigurno za sobom povući određene posljedice, a sama Elisabeth Moss već je najavila da će nova sezona biti daleko mračnija od prve.

Emily (Ofglen)

https://www.youtube.com/watch?v=OK1VTB-OvDw

Alexis Bledel u drugoj se sezoni vraća u ulozi Ofglen, iako se njezina sudbina nakon prve sezone činila gotovo zapečaćenom. Ofglen je dosad u seriji prošla kroz prilično jezive stvari. Njezina ljubavnica koja je bila Martha, kako nazivaju neplodne žene nižeg statusa, pred njenim je očima obješena. Kako bi je kaznili zbog te ljubavne afere, Ofglen je podvrgnuta prisilnoj klitoridektomiji kako više ne bi mogla uživati u seksu. Zbog svega toga odlučila se na bijeg ukradenim autu, ali je pritom pregazila jednog od čuvara. Posljednje što smo vidjeli u prvoj sezoni je hrpa drugih čuvara koji ju zarobe i strpaju u crni kombi.

U drugoj sezoni trebali bismo saznati više o njezinom prijašnjem životu, dok je još bila Emily. Kroz flashbackove upoznat ćemo njezinu suprugu (glumi ju Clea Duvall) s kojom je bila prije vladavine Gileada. Njih dvije posvojile su sina Olivera, za kojeg Emily vjeruje da je pobjegao u Kanadu.

Osim toga, Ofglen će u novoj sezoni završiti u tzv. Kolonijama, pandanu koncentracijskim logorima, u koje su poslane neplodne žene i one koje se protive vladavini Gileada. One tamo, kao, čiste toksični otpad, ali zapravo su sklonjene kako bi umrle. Kao što sam tvorac serije Miller kaže, Kolonije su ekstrapolacija Gileadske filozofije po kojoj su žene zamjenjive.

Janine (Ofwarren)

https://www.youtube.com/watch?v=2gChwV8LLKY

Madeline Brewer u drugoj se sezoni vraća u ulozi Ofwarren. Pod pritiskom cijelog ustroja Gileada, Ofwarren se u prvoj sezoni htjela ubiti zajedno sa svojim djetetom. Offred ju je uspjela nagovoriti da im preda dijete, no nakon toga se Ofwarren ipak bacila u ledenu rijeku.

Preživjela je, što joj je bila još gora kazna, obzirom da je optužena za pokušaj ubojstva djeteta, najvećeg blaga u republici Gilead koja je nastala upravo zbog toga što je, kako tvrde, sve veći broj žena sterilan. Osuđena je na smrt kamenovanjem, no, žene koje su ju trebale ubiti su se pobunile i zapravo, spasile joj život. No, zbog ovog zločina Janine tj. Ofwarren, u drugoj je sezoni poslana u Kolonije.

Aunt Lydia

https://www.youtube.com/watch?v=kZ5BZTeE4B4&t=35s

Ann Dowd, koja glumi tetu Lydiju, zaradila je nominaciju za Zlatni globus za svoju sporednu ulogu u Handmaid’s Tale. Dosad se pokazala kao jedna od glavnih negativki u seriji. Ona Offredinu trudnoću smatra jednim od svojih vlastitih uspjeha i spremna je na sve kako bi se dijete rodilo zdravo, pa i ubiti.

Tvorac serije Brian Miller za New York Times je izjavio da mu je lik tete Lydije jedan od najdražih,te da će u drugoj sezoni istražiti njezinu prošlost, ali i opisati kako je ranije izgledao život ostalih ‘teta’, žena koje su zadužene za to da sluškinje drže pod kontrolom.

Moira

Moira je jedna od Juneinih tj. Offredinih najboljih prijateljica još iz vremena dok su zajedno studirale prije Gileada. U svojem zatočeništvu u Gileadu, Moira postaje svojevrsna legenda među ostalim sluškinjama nakon što je uspjela savladati jednu od teta, uzeti njezinu odjeću i propusnicu te se jednostavo odšetati s ciljem da pobjegne u Kanadu. Moiru ipak uhvate u bijegu i ponude joj izbor – ili će otići u Kolonije, ili će postati jedna od prostitutki koje nazivaju Jezebels.

Ulogu Moire reprizirat će Samira Wiley, koja je natuknula da ćemo u novoj sezoni vidjeti detalje Moireinog života prije Gileada. Saznat ćemo više i o njenoj vezi s Odette, ljubavi njezinog života. Odette je, zbog svoje neplodnosti, proglašena “neženom”, a već je poznato kako takve žene završe u Gileadu.

Luke

Luke je prije Gileadove tiranije bio Junein suprug. Zajedno su imali kćer. Kad je započeo gileadski režim, Luke zajedno sa svojom obitelji pokušava pobjeći u Kanadu, no zaustavljaju ih Čuvari, svojevrsna gileadska policija.

U pokušaju bijega Luke je upucan, zarobljen i razdvojen od svoje obitelji. U drugoj sezoni Lukea će ponovno glumiti O-T Fagbenlea, a trebali bismo saznati detalje o njegovom odnosu s June iz vremena prije prve sezone. Također ćemo saznati detalje o odnosu s njegovom prvom ženom, koju je napustio kako bi se oženio s June.