U2 odali počast preminulom kralju bluesa B.B. Kingu (i rugali se gitaristu zbog pada s pozornice)

U2 i King su surađivali tijekom 80-ih i često su zajedno nastupali na koncertima

The Irish band U2 with their lead singer Bono perform on stage during Bambi Award ceremony  at the Stage Theater on Potsdamer Platz in Berlin, Germany, 13 November 2014. U2 was awarded in the category 'Music International'. The gala for the 66th Bambi Awards hosted by Hubert Burda Media took place on 13 November 2014. Photo: Wolfgang Kumm/dpa
FOTO: dpa Picture-Alliance/AFP

Legendarni Irci U2 prošlog tjedna su krenuli na novu svjetsku turneju naziva “Innocence + Experience”, a prva dva koncera koje su odradili bili su u Kanadi u Vancouveru. Cijela turneja je zamalo otišla kvragu kad je usred koncerta gitarist Edge u potpuno nonšalantnoj maniri pao s pozornice. Iako je scena urnebesna, pad nije izgledao toliko bezazleno. U2-ovci su nakon koncerta potvrdili kako je njihov gitarist pretrpio tek nekoliko ogrebotina.

Čak se i Bono Vox sam našalio na tu temu, rekavši kako se Edge samovoljno downloadao u publiku, bez da je za to dobio dopuštenje. Time je očito aludirao na skandal oko njihova albuma kojeg je Apple poklonio svih kupcima novog iPhonea. Na kraju drugog koncerta u Vancouveru bend se zahvalio publici i krenuo prema backstageu, kad je Bono odlučio primiti Edgea pod ruku kako bi mu pomogao da se spusti s pozornice bez pada.

Počast legendi bluesa

Bilo je za očekivati da će U2 naći način da odaju priznanje B.B. Kingu koji je preminuo prije nekoliko dana. S njim su surađivali i često nastupali skupa tijekom 80-ih zbog čega su i privatno postali dosta dobri prijatelji. “Ovo je zaista poseban trenutak za sve ljubitelje bluesa. Napustio nas je B.B. King”, rekao je Bono tijekom koncerta, nakon čega s bendom po prvi put nakon 23 godine uživo izveo pjesmu “When Love Comes To Town”, usput otpjevavši i Kingov dio.

Tijekom turneje “Innocence + Experience” koja traje sve do studenog, U2 će odraditi preko 70 koncerata u Americi i Europi.